Crnogorci zovu srpske turiste

March 5, 2011   | news

Turistička organizacija Crne Gore i hotelska grupa “Budvanska rivijera“ pozvali su turiste iz Srbije da i ove godine letuju na crnogorskom primorju. Ministar turizma Crne Gore Predrag Sekulić poželeo je dobrodošlicu svima koji ove godine nameravaju da se odmaraju u Crnoj Gori. Turistička sezona Crne Gore zabeležila je rekordne rezultate, uprkos ekonomskoj krizi koja je kulminirala prošle godine.

Najbolji pokazatelj je promet iz jula i avgusta koji je premašio rezultate ostvarene u 2008, koja je do tad bila rekordna. Za jedanaest meseci 2010. Crnu Goru je posetilo više od 1,2 miliona turista, što je pet odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. Realizovano je oko osam miliona noćenja, odnosno šest odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Dostupni podaci za prvih 10 meseci 2010. pokazuju da je turistička privreda Crne Gore prihodovala 627 miliona evra, što je takođe šest odsto više nego 2009. godine u istom periodu.

U Crnoj Gori posluje 300 hotela sa oko 40.000 ležajeva koji su kategorisani i klasifikovani u skladu sa najstrožijim međunarodnim standardima. Tokom prethodne godine, i pored još uvek postojećih negativnih uticaja svetske krize, otvorena su 32 nova, mala hotela, sa oko 1.300 kreveta. Crna Gora je, sa oko dve milijarde vrednim projektima – Aman Sveti Stefan, Porto Montenegro i Luštica, na prvom mestu po investicijama u turizmu po glavi stanovnika.

Projekat valorizacije poluostrva Luštica jedan je od najkompleksinijih i najvećih. Egipatska kompanija Oraskom će na oko sedam miliona kvadrata na ovom poluostrvu za 12 godina izgraditi veliki turistički kompleks u kojem će biti osam hotela sa 3.300 soba, 700 vila, 600 apartmana.

Oko 60 odsto kapaciteta će biti u hotelskom smeštaju i biće izgrađeni golf tereni, marina, mali centar sa barovima, restoranima, školom, klinikom, a prva faza projekta treba da bude okončana za četiri godine.

Tanjug
http://videooglasi.net/video-file-280.m4v

Beograd, Valjevo ,Vranje, Zaječar, Zrenjanin ,Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac ,Leskovac, Loznica, Niš ,Novi PazarNovi Sad, Pančevo, Požarevac, Smederevo, Sombor, Subotica ,Užice ,Čačak, Šabac ,Bor,Apatin,Vrsac, ,