Vlada pregovara sa niskobudžetnim avio prevoznicima: Easy Jet, Ryanair & Wizz air

March 14, 2011   | news

Radni tim Vlade Crne Gore, sastavljen od predstavnika Ministarstva održivog razvoja i turizma, Ministarstva saobraćaja i pomorstva, JP Aerodromi Crne Gore i Nacionalne turističke organizacije, obavio je preliminarne pregovore sa menadžmentom tri vodeća niskobudžetna avio prevoznika, easyJet, Ryanair i Wizz air, u Londonu, Dablinu i Ženevi. Tom prilikom, cijeneći prepoznate potencijale Crne Gore kao turističke destinacije, sva tri navedena avio prevoznika iskazala su visok nivo zainteresovanosti za ulazak na crnogorsko tržište avio usluga.

U cilju uspostavljanja saradnje u što kraćem roku, u narednom periodu od strane niskobudžetnih avio prevoznika će biti izvršene dodatne analize tržišta, nakon čega bi se stvorile realne pretpostavke za uspostavljanje prvih avio linija već od predstojeće ljetnje turističke sezone prema Velikoj Britaniji, Njemačkoj i drugim strateški važnim emitivnim tržištima, dok će se u 2012. godini lista novih jeftinih avio linija prema važnim destinacija znatno priširiti.

Uspostavljanjem linija putem niskobudžetnih avio prevoznika turisti, kao i crnogorski građani, dobili bi mogućnost da po znatno nižim cijenama putuju u i iz Crne Gore prema značajnim evropskim destinacijama. Imajući u vidu navedeno, niskobudžetne avio kompanije, koje po kvalitetu usluga i sigurnosti ne zaostaju za regularnim avio prevoznicima, predstavljaju jedan od najvažnijih načina za konstantno povećanje broja stranih gostiju iz zapadne, srednje, i potencijalno, istočne Evrope. Takođe, jednako značajan i generalan uticaj na turističku privredu, jeste i uloga jeftih avio kompanija kao katalizatora za produženje turistički sezona, i obezbjeđivanja vidljivosti Crne Gore kao jedne od vodećih turističkih destinacija.

Pr služba ministarstva turizma i održivog razvoja

Vlada.me

http://videooglasi.net/video-file-280.m4v