Forca kritikovala osnivačku skupštinu turističke organizacije Ulcinj

March 24, 2011   | news

Zakasnili sedam godina
ULCINj – Nova demokratska snaga Forca ocijenila je juče da je osnivačka skupština Turističke organizacije Ulcinj, koja je održana prije dva dana, zakasnila sedam godina. U saopštenju izdatom tim povodom, Forca podsjeća da je osnivanje lokalne turističke organizacije zakonska obaveza iz 2004. godine.
– Kuda je krenuo i dokle je stigao ulcinjski turizam, jasno se vidi iz osnivačke skupštine, koja je tek sada održana, a u čijem osnivanju nije učestvovala opozicija. Takođe, skupština je održana bez ikakvog izvještaja o dosadašnjem radu vršioca dužnosti direktora TO i partijskih činovnika koji preko godinu dana rade i troše budžetska sredstva i prihode od boravišne takse. Dakle, pitamo predsjednika opštine Gzima Hajdinagu kako može da osnuje skupštinu TO bez predstavnika Force, koji čine jednu trećinu SO Ulcinj i čiji predstavnici nijesu pozvani na sastanak. Pitamo ga i ko će odgovarati za sredstva iz članskog doprinosa koja je trebalo da budu ubirana najmanje tri godine? Osnivačka skupština turističke organizacije je bila predviđena prije tri godine, i tim povodom je bila pripremljena i dokumentacija, ali se sada aktuelizuje, kako bi se skrenula pažnja sa drugih tema i kako bi se stvorio utisak da je izvršna vlast u Ulcinju konačno počela da radi – navodi se u saopštenju Force.
Podsjetimo, osnivačka skupština TO Ulcinj održana je minulog ponedjeljka bez prisustva medija. Pored osnivača, prisustvovali su joj predstvanici Udruženja hotelijera, turističkih agencija, zakupaca plaža i hotelskih preduzeća. Usvojeni su statut i poslovnik o radu i izabrani izvršni i nadzorni odbor, koji čine sedam članove, odnosno tri člana. Skupštini je predsjedavao predsjednik opštine Gzim Hajdinaga.

 

M.K.
DAN

YouTube Preview Image