Muntenegru Ulcinj,Turism,Vacanţe,Hoteluri din Ulcinj,Informatii turistice

March 30, 2011   | Pushimet në Ulqin, Rajoni / Region

skype


Email: Holiday House@gmail.com

In order to experience unforgettable and enjoyable holidays, your perfect choice should be Ulcinj Riviera.Muntenegru, cea mai tânără ţară din Europa, care s-a înfiinţat la 3 iunie 2006, este o regiune foarte atractivă şi mai ales încă nedescoperită in totalitate, unde turismul încă nu s-a dezovoltat pe deplin. Este timpul pentru a cunoaşte şi zone noi, tocmai de aceea hai cu bucurie în Muntenegru!

 

Republica Muntenegru, cu o suprafaţă de 13 812 km2, se întinde la sud – vest de Peninsula Balcanică şi se lasă udata de Marea Adriatică. Munte Negru se învecinează cu Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Albania şi Serbia.

Hai să ne întoarcem împreună în timp şi să descoperim câte ceva despre istoria Muntenegru.

Primul stat de sine statator de pe teritoriul Muntenegru a fost înfiinţat încă din secolul 3 î.Hr. de tribul Illyrilor. Aproape 100 de ani mai tarziu a fost însă cucerit de Romani, iar ţara a devenit parte a provinciei Dalmaţia. Treptat au început să se aşeze în Balcan Slavii antici ,iar în sec. 11 e.n. au format la sud-vest propriul stat, Duklia. În secolul 15 turcii au ocupat o parte din Zeta pentru 4 secole lungi. De abia în anul 1858 s-a ajuns la independenţă completă. În anul 1918 Muntenegru s-a alăturat noului Regat format al Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor. Dupa cel de-al doilea război mondial ţara a evoluat, fiind cunoscută ca Republica Federală Populară Jugoslavia. În timpul celei de-a doua jumătăţi a secolului 20 au survenit o serie de schimbări drastice şi în final în anul 2006, în baza unui referendum, Muntenegru şi-a declarat independenţa.

Muntenegru se mândreşte cu peisaje naturale incredibile, plajele fiind în mare parte nisipoase, dar sunt şi câteva cu pietriş. Din cei 294 de kilometrii de litoral, pe circa 75 se află plaje de calitate şi golfuri minunate. Vom găsi aici şi singurul fiord din zona mediteraneană , minunatul golf Kotorska, înconjurat de munţi înalţi ce formează un unghi drept cu acesta. În partea de vest a Muntenegrului se află peninsula sălbatică Luştica cu lagune ascunse şi peşteri minunate. Întreg litoralul este ideal pentru scăldat, sporturi nautice, scufundări şi alte sporturi acvatice. În sudul Muntenegrului se află un bastion de piraţi, în Ulcinju. Această regiune este delimitată de un lant de nisip de aproximativ 13 kilometrii lăţime.

Cel mai remarcabil lucru din Muntenegru este Lacul Skadar. Se situează la 40 km de litoral şi este cel mai mare lac din Peninsula Balcanică. Se mândreşte cu o faună şi floră foarte bogată, iar pentru pescari şi ornitologi este un adevărat rai. Nicăieri în zona mediteraneană nu veţi mai găsi o astfel de variaţie a naturii.

Muntenegru este o ţară plină de locuri minunate carte merită vizitate. Printre acestea se numără şi Golful Kotorska, mai sus menţionat, oraşul istoric Budva, şi de asemeni şi romantica staţiune estivală Sveti Stefan. Dacă doriţi să aveţi parte de o vacanţă de neuitat plină de istorie, mare şi întâmplări netradiţionale în locuri şi mai puţin tradiţionale, nu ezitaţi! Muntenegru vă aşteaptă tocmai pe dumneavoastră.

Muntenegru – Ulcinj

Ulicinj este un fost oraş al piraţilor ce se află doar la câţiva kilometri de graniţele cu Albania iar majoritatea cetăţenilor sunt musulmani. Însă asta nu înseamnă că sunt distanţi şi neplăcuţi, ba chiar dimpotrivă, localnicii sunt obişnuiţi cu turiştii şi mereu sunt prietenoşi şi le dau sfaturi.

În jurul oraşului nu sunt munţi, ci mai degrabă câmpii şi pământuri agricole, unde se cultivă în cantităţi foarte mari măslini, citrice, granate, vie şi alte fructe mici.

Pentru Ulicinj sunt tipice pieţele aglomerate şi pline de viaţă, care au loc de două ori pe săptămână. Veţi găsi aici de toate – fructe, legume, carne, brânzeturi, muzică, bijuterii şi orice altceva vă trece prin cap.

O altă caracteristică tipică a acestui oraş deosebit este Plaja Mare, care are o lungime de peste zece kilometri. Nisipul său este benefic pentru persoanele care suferă de boli ale aparatului locomotor, datorită conţinutului său de minerale. Cei ce iubesc sportul consideră această plajă ca fiind cea mai bună datorită nivelului unic şi ridicat de selecţie a activităţilor sportive, în special windsurfing şi pescuitul.

Pe unele plaje locale s-au construit ştranduri ce atrag turiştii prin denumiri cunoscute precum Copacabana, Tropicana, Miami şi multe altele. Sporturile acvatice şi de plajă sunt aici suficiente şi pentru sportivii activi. În ceea ce priveţte curăţenia şi întreţinerea acestora nu ajunge la acelaşi nivel ca celelalte locuri din Muntenegru şi asta datorită turismului ridicat.

Găsim aici şi Plaja Municipală, Plaja Mică, dar şi Plaja Femeilor, unde bărbaţilor le este interzisă intrarea. Se foloseşte în special pentru vindecarea bolilor feminine, îndesebi a infertilităţii.

Nu trebuie să mergeţi cu nici un mijloc de transport în comun pentru a traversa oraşul. Cu siguranţă nu trebuie să treceţi cu vederea vizitarea Castelului Ulcinjsky, care pe timpuri folosea ca defensivă în faţa inamicilor. Parte a castelului este şi moscheea şi muzeul de arheologie.
YouTube Preview Image
Ubytování, hotely, chaty, penziony Unterkunft, Hotels, Hütten, Pensionen Majutamine, hotellid, talud, pansionid Accommodation, hotels, cottages, pensions Alojamiento, hoteles, casas rurales, pensiones Hébergement, hôtels, chalets, pensions Smještaj, hoteli, vikendice, pansioni Alloggio, alberghi, chalet, pensioni Naktsmītnes, viesnīcas, vasaras mājas, viesu mājas Apgyvendinimas, viešbučiai, namai, pensionai Szállás, hotelek, víkendházak, panziók Accommodatie, hotels, vakantiehuizen, pensions Noclegi, hotele, domki, pensjonaty Cazare, hoteluri, cabane, pensiuni Nastanitev, hoteli, počitniške hiše, penzioni Ubytovanie, hotely, chaty, penzióny Smeštaj, hoteli, vikendice, pansioni Настаняване, хотели, вили, пансиони Размещение, гостиницы, дачи, пансионаты Проживання, готелi, коттеджi, пансiонати,