Dan opštine Ulcinj

April 2, 2011   | news

Crnogorski zvaničnici uputili su čestitke svim građanima Ulcinja i predstavnicima lokalne vlasti, povodom 2. aprila Dana te opštine.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović čestitao je riječima:

«Činim to s uvjerenjem da će građani Ulcinja, u duhu multietničkog sklada i uz zajedničke napore državnih institucija i lokalne uprave, pravilnim korišćenjem neponovljivih ambijentalnih vrijednosti i razvojnih potencijala mnogostruko uticati na unapređenje cjelokupne turističke privrede Crne Gore, na dobrobit svih njenih građana«.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić smatra da je svaki jubilej dobar povod da se sumiraju rezultati učinjenog, kako bi se napravio bolji plan za naredni period.

“Neka i ovaj praznik bude povod da još odlučnije krenemo u ostvarivanje naše zajedničke težnje, slaganja skladnog crnogorskog mozaika i stvaranja slike nove Crne Gore. Biće to najbolja poruka Evropi da smo spremni za ulazak kroz već otvorena vrata”, naveo je Krivokapić.

„Uvjeren sam da će najjužnija opština, sa izuzetnim prirodnim i kulturnim potencijalima, ostvariti strateške ciljeve u realizaciji razvojnih projekata, privlačenju stranih investitora, unapređenju lokalne infrastrukture i stvaranju uslova za kvalitetan život i rad njenih građana. Na ovaj način, doprinijećete daljem napretku Crne Gore u procesu evroatlantskih integracija, a na tom putu posebnu ulogu imaju vaši građani” ističe se u čestitki premijera Igora Lukšića.

U čestitki predsjednika Vlade se dalje navodi da će Vlada Crne Gore, i u budućem periodu, nastaviti da podržava dalji razvoj opštine Ulcinj.

 

RTCG

YouTube Preview Image