Traže se zakupci za deset plaža

May 20, 2011   | news

Javno preduzeće za upravljalje morskim dobrom objavilo je konkurs za zakup 10 plaža u Herceg Novom, Kotoru, Budvi, Baru i Ulcinju.

U ponudi su plaža u Meljinama duga 133 metra, sa najnižom cijenom godišnjeg zakupa pet hiljada eura, i dio obale u Dobroti, na lokaciji Sv. Matije, dužine 87 metara.

Minimalna cijena za kotorsko kupalište, uz koje je planiran privremeni objekat, iznosi 10,027 hiljada eura.

Za zakup dijela bečićke plaže i obale na zapadnom kraju Rafailovića, dužine 45 metara, gdje je planiran plažni bar sa terasom, početna cijena godišnje zakupnine je 16,41 hiljada eura.

Ponuđen je istočni dio gradske plaže Pržno, dužine 100 metara, po najnižoj cijeni 3,5 hiljada eura. Tri plaže u barskoj opštini, Perčin-Kraljeva plaža, duga 240 metara, i dvije u uvali Maslina po 75 metara, zainteresovanima se nude po početnoj cijeni 8,68 hiljada, 5.674 eura i 4,35 hiljada eura.

Istočni dio Male plaže u Ulcinju, dužine 60 metara, ponuđen je zakup po minimalnoj cijeni od 1,74 hiljade eura, dok je zakupnina dijela obale na lokalitetu Borova šuma, na rtu Đeran ispred hotela “Albatros”, dužine 110 metara, koja obuhvata kamenitu obalu sa izgrađenim platoima, koja se vodi kao hotelska javna nudistička, 5,09 hiljada eura godišnje.

Morsko dobro je ponudilo u zakup i zapadni dio Velike ulcinjske plaže, dužine 140 metara, za 3,45 hiljada eura, dok dva dijela iste plaže, dužine 240 i 200 metara, nude po najnižoj godišnjoj zakupnini od 15.000, odnosno šest hiljada eura.

Tenderska dokumentacija, navodi se u javnom pozivu, iznosi 50 eura, a ponude se mogu dostaviti do 25. maja, kad će biti otvorene.

Prednost imaju vlasnici hotela visoke kategorije, sa četiri zvjezdice ili pet zvjezdica, ako ih ima u zaleđu plaža koje su oglašene, inače će prednost imati ugostiteljski objekti sa manje zvjezdica.

 

Izvor: CdM / Dan

YouTube Preview Image