Više gostiju u Ulcinjskoj rivijeri – Video

June 4, 2011   | news

U Ulcinju trenutno boravi preko 1200 gostiju, što je skoro 50% više u odnosu na isti period prošle godine. Iz HTP Ulcinjska rivijera kažu da je poboljšanje kvaliteta ponude dovelo i do promjene strukture gostiju, pa tako će ove godine, pored-već tradicionalno, turista sa Kosova, u Ulcinju ljetovati više Njemaca, Čeha, Slovaka i Rusa.

ATLAS TV

Dolaskom prvih gostiju u hotel “Olympic” 8. maja je počela ljetna turistička sezona u HTP “Ulcinjskoj rivijera”. Nudistički centar “Ada Bojana” je otvaren  od 10. maja., a hotel “Bellevue” će otvoriti kapije 26. maja kada će biti organizovani susreti zdravstvenih radnika Crne Gore, zatim sustreti radnika PTT i Elektroprivrede Crne Gore. Masovni dolasci gostiju u Ulcinjskoj rivijeri se očekuju od 1. juna kada dolaze prve ture gostiju agencija “Kovotur plus” i “Viktoria” iz Češke i “Olestur” i “Damptur” iz Poljske.

Adu Bojanu su ove godine otvarili  individualni gosti i kamperi, a prvi agencijski gosti dolaze posredstvom agencije “Obene” 18. maja. Dva dana kasnije  stiže i grupa ornitologa iz Holandije. U predsezoni polupansion na Adi košta 24 odnosno 26 eura po osobi dnevno, a vikend aranžmane svi zainteresovani mogu koristiti već od 13. maja.  Urađena je osnovna rekonstrukcija smještajnog dijela i recepcije na Adi, a gosti će i ove godine moći da uživaju u svim blagodetima “rajskog ostrva”. Teniski tereni, mali fudbal, odbojka, jahanje konja- za rekreaciju, sufing i kitesurfing za one smjelije, a dobra hrana i vrhunsko vino u ribljim restoranima na ostrvu zadovoljiće ukuse i najvećih gurmana.

Rekonstrukcija hotela “Bellevue” će biti završena 7. maja, a u hotelu “Bellevue” su renovirane 252 sobe, 126 kupatila, preuređene su recepcije u depadansima Cer i Avala, zatim holovi, stepeništa i sanitarije i kompletan moleraj u sva tri objekta hotela “Bellevue”. Nakon završene rekonstrukcije – sve sobe u hotelu “Bellevue” koji je kapaciteta 700 kreveta su renovirane jer je jedan dio hotela “Bellevue” renoviran prošle godine.

U HTP “Ulcinjskoj rivijeri” tokom prošle godine godine je ostvareno oko 80.000 noćenja, a ove godine, prema svim najavama očekuje se još bolja sezona. Cijene su zadržane na nivou prošlogodišnjih i one se kreću od 20 eura u predsezoni  do 40 eura u špicu sezone za polupansion po osobi dnevno.

Tokom 2010-e godine sajt Ulcinjske rivijere je imao čak 19788 posjeta, a od početka ove godine gledano iz mjeseca u mjesec, posjeta je duplo veća u odnosu na prethodnu godinu.

http://tvstream.rtvatlas.tv/Common/Documents/Article/videos/F_04_06_ULCINJ.flv