FORCA: Škrelja, podnesi ostavku

August 31, 2011   | news

Nova demokratska snaga – FORCA – saopštila je juče kako očekuje da Luiđ Škrelja dokaže demokratski kapacitet i što prije sazove sjednicu ulcinjskog parlamenta. U saopštenju ove albanske partije, povodom opstrukcija da se zakaže nova sjednica SO na kojoj bi se ozvaničili zahtjevi nove skupštinske većine, u kojoj nema mjesta za DPS, ističe se da je Škrelja više puta obećao da će ta sjednica zaista biti zakazana.
– Tim prije što je on kao iskusan političar svjestan da svako odugovlačenje ide na štetu ostvarivanja osnovnih funkcija skupštinske i izvršne vlasti i doprinosi stvaranju nepotrebnih političkih tenzija – navedeno je u saopštenju FORCA.
Ističu da je inicijativa nove skupštinske većine za održavanje vanredne sjednice skupštine dostavljena u skladu sa crnogorskim ustavom, zakonom i podzakonskim aktima. Ustavom je određeno da se redovni sazivi ne mogu održavati u periodu od 1. avgusta do 30. septembra, a kako sjednicu treba održati tokom septembra, tražili su održavanje vanredne sjednice.
– Predsjednik SO, Škrelja, javno je obećao da neće vršiti nikakvu opstrukciju i da će po prijemu inicijative sa najmanje 17 potpisa, odmah sazvati sjednicu.

M.V.

Pročitaj vijest do kraja >> DAN Online >>