Novi predsjednik opštine Ulcinj 22 septembra

September 1, 2011   | news

Sjednica Skupštine opštine na kojoj bi trebalo da bude izabran novi predsjednik opštine Ulcinj i razriješen sadašnji predsjednik gradskog Parlamenta zakazana je 22 septembar. To je za Antenu M najavio prvi čovjek Skupštine Luiđ Škrelja, kome je zahtjev za sazivanje vanredne sjednice stigao prije dvije nedjelje.

« Sjednica je zakazana na osnovu inicijative Force za sazivanje vanredne sjednice SO Ulcinj, koju je potpisalo 18 odbornika i to je 22 septembar.»

Od 17. avgusta, u ulcinjskoj opštini postoji nova većina, od kada su četiri odbornika Demokratske unije albanaca osnovali nezavisni odbornički klub Anamalit i sa Forcom, SDP-om i Perspektivom formirali koaliciju.

Kandidat za predsjednika opštine Nazif Cungu iz Force kaže da je iznenađen datumom za koji je zakazana sjednica:

« Ja sam sa gospodinom Škreljom još 24 avgusta postigao dogovor da sjednica se sjednica održi 9 septembra. O čemu se radi mi to ne znamo. Kad budemo dobili dokumentaciju onda ćemo reagovati po tome. Ako bude potrebno obratićemo se i nadležnom ministarstvu da da tumačenje za krajnji rok za održavanje sjednice.»

Škrelja ipak dodaje da je sjednica zakazana u skladu sa poslovnikom Skupštine:

« U okvirima zakona, Statuta poslovnika i svega onoga što je realnost zakazao sam sjednicu koja je u skladu sa približavanjem isteka mandata sadašnjeg gradonačelnika Gzima Hajdinage.»

Kako je ranije izjavio Škrelja, predsjedniku opštine ističe mandat 4 oktobra te da ne vidi nijedan razlog za zurbu da predsjednik opštine bude izabran 9 septembra.

Radio Antena M

YouTube Preview Image