U hotelima HTP Ulcinjske rivijere,niže cijene 30 odsto

September 20, 2011   | news

U ulcinjskim hotelima jeftinije ljetovanje

Od prošlog petka, cijene polupansiona u hotelima HTP Ulcinjske rivijere niže su za 30 procenata u odnosu na špic sezone i kreću se od 20 do 26 eura po osobi dnevno. Za djecu do 2 godine starosti boravak je gratis, a djeca do 10 godina starosti uživaju 30 odsto popusta u posebnom ležaju, dok u ležaju roditelja imaju 50 odsto popusta.

U ovogodišnjoj postezoni u Ulcinju boravi iznenađujuće veliki broj turista iz Njemačke, Češke, Rusije i BiH. Temperatura mora koja ovog ljeta još nije pala ispod 25 stepeni i topli i sunčani dani izmamljuju sve veći broj gostiju sa raznih stranqa i Podgoričana na ulcinjsku rivijeru svakog vikenda. Na plažama je i sve više mještana koji zbog obaveza nijesu ljetos stigli da uživaju u blagodetima mora.

Počeo je i ribolov, pa se u mrežama ulcinjskih ribara svakog jutra mogu vidjeti razni plodovi mora, a na njihovim licima zadovoljni osmjesi zbog sve boljeg ulova. Na pijaci su pristigle sve vrste grožđa kao i mediteranske iglice. U buticima uveliko traju sezonske rasprodaje pa se veoma skupoceni komadi odjeće mogu kupiti po 70 odsto nižim cijenama. Velikih gužvi više nema, ali grad još uvek živi.

Meteorolozi najavljuju septembar bez kiše. Za mnoge je baš septembar najljepši mjesec u godini, jer pruža idealne uslove za pravo uživanje i odmor.

Sa blizu 20 km plaža, maslinjacima od oko 88.000 stabala, ljekovitim svojstvima pijeska, blata i mineralne sumporne vode, Ulcinj predstavlja svojevrsnu turističku atrakciju Crne Gore. Površina od 255 km2 koju čini Ulcinj sa okolinom, jedinstven je primjer nesvakidašnje ljepote: egzotike u netaknutom predijelu, beskrajnih pješčanih plaža, azurno plavog mora i nevjerovatan splet rijeka, jezera, planina, dolina i bujne vegetacije.


Ana Živanović
Pobjeda