Policija trazi Paljevica kod ostrva Beska

December 8, 2011   | 

Nadaju se da je živ
Policija traži Paljevića kod ostrva Beška
Prema nezvaničnim saznanjima, na Skadarskom jezeru je danas bilo više akcija spasavanja. Naše ekipe su na terenu.
Policija traga za Ljuljzimom Paljevićem (25) iz Murića koji je danas oko 13 časova nestao u talasima na Skadarskom jezeru u blizini ostrva Beška.
“Vijestima” je u policiji rečeno da je Paljević u čunu bio sa prijateljem iz tog sela Senadom Džeferovićem (21), kada je došlo je do velikog nevremena i talasa koji su prevrnuli njihov čamac.
Džaferović je nakon nesreće uspio da ispliva na obalu, a “Vijesti” nezvanično saznaju da se spasio tako što se uhvatio za rezervoar za gorivo koji ga je održao na površini.
Policiju zvala monahinja
Policiji je oko 13.15 časova monahinja iz manastira Beška javila da se na obali ispod manastira nalazi mladić u teškom psiho-fizičkom stanju, pa je tražila hitnu pomoć.
Plovna jedinica je nakon desetak minuta stigla do ostrva, preuzela Džaferovića i odvezla ga do Murića gdje je čekala ekipa Hitne pomoći iz Ostrosa.
Džaferović je, iako iscrpljen, tokom puta do Murića ispričao policiji da je bio u čamcu sa Paljevićem i da ga je vidio kako upada u jezero i nestaje.
“Želimo da vjerujemo da je živ”
Rukovodilac Ispostave granično-pomorske policije Darko Vasiljević kazao je “Vijestima” oko 18 časova da je potraga u toku i da policijski gliser sa reflektorom pretražuje akvatorijum od nekoliko kvadratnih kilometara od Beške ka Murićima.
“Želimo da vjerujemo da je mladić još živ i ulažemo velike napore da ga nađemo”, rekao je Vasiljević.
Prema nezvaničnim saznanjima, na Skadarskom jezeru je danas bilo više akcija spasavanja.
Dvadesetak mještana okupilo se na obali u Donjim Murićima da pomognu policiji.

Piše: Vlado Otašević, Biljana Batizić
Izvor: Vijesti