HTP „Ulcinjska rivijera”: Česi proširili zakup kapaciteta

February 17, 2012   | news

U saradnji s Turističkom organizacijom Ulcinja, HTP „Ulcinjska rivijera” predstavila je ponudu na 21. Međunarodnom sajmu turizma „Holidej Vorld” koji je od 9. do 12. maja održan u Pragu. Na štandu najvećeg gradskog hotelijera bile su predstavljene atrakcije Ulcinja, hotelski smještaj „Ulcinjske rivijere“, kao i ponuda ostalih hotela i vila iz ulcinjskog privatnog smještaja.
–Tokom proteklog ljeta u hotelima HTP „Ulcinjske rivijere“ boravilo je 3.396 turista iz Češke koji su ostvarili 31.440 noćenja što češko tržište pozicionira kao strateško za najvećeg hotelijera u Ulcinju. Češke agencije s kojima imamo dugogodišnju uspješnu saradnju za naredno ljeto su proširile zakup kapaciteta u našim hotelima tako da u sezoni 2012. očekujemo još veći broj turista iz ovog područja- kazala je „Danu” potparol „Rivijere” Ana Živanović. Prema njenim riječima, posjetioce sajma najviše su interesovale cijene boravka u hotelima. Cijene su za naredno ljeto ostale nepromijenje u odnosu na prošlu godinu i kreću se od 22 eura u predsezoni do 40 u špicu sezone. Slijede nastupi na sajmovima u Beogradu, Berlinu, Moskvi, naglasila je Živanovićeva. Iz NTO CG saopšteno je da je sajamski nastup u Češkoj rezultat saradnje LTO-a Bara, Budve, Tivta, Kotora i Ulcinja.
-Na štandu su bili prisutni i „Biserna obala” – Čanj, HG „Budvanska rivijera” i turističke agencije „Ivanko” iz Sutomora i „Jamb” iz Budve. Ovogodišnji sajam je okupio 750 izlagača iz 52 zemlje. Češke turiste su najviše intersovale informacije vezane za cijene za ljetnju sezonu, kao i ponuda aktivnog odmora prije svega rafting i pješačenje. Turoperatori „Kovotour’” i „’Vitkovice Tours” ove godine za Crnu Goru nude sedmodnevne aranžmane od 240 do 1.100 eura, saopšteno je iz NTO.

Izvor: DAN

YouTube Preview Image