Policija u Ulcinju rasvijetlila četiri krivična djela

April 25, 2012   | news

Policija u Ulcinju rasvijetlila četiri krivična djela protiv imovine

Službenici Ispostave Ulcinj su, rasvijetlili četiri krivična djela protiv imovine i juče podnijeli krivičnu prijavu protiv tri kosovska državljanina M.P. (21), A.K. (32) i A.R. (41), svi iz Podujeva, zbog osnovane sumnje, da su izvršili dva krivična djela teška krađa i dva krivična djela teška krađa u pokušaju, na štetu pravnih lica iz Ulcinja.

Naime, M.P. je u društvu sa A.K. i A.R., 23. aprila 2012. godine, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru, došao vozilom marke „Audi“, kosovskih registarskih oznaka, do turističke agencije „Dina travel“ u Ulcinju, nakon čega je M.P., kako se sumnja, upotrebom podesnog sredstva- šrafcigera djelovao na bravu ulaznih vrata pomenutog objekta, te nakon toga ušao u unutrašnjost objekta i vršeći premetačinu, otuđio iz fioke prodajnog pulta novčani iznos od 180 eura u različitim apoenima. Za to vrijeme A.K. i A.R. su, kako se sumnja, osmatrali prilaz pomenutom objektu, kako bi M.P. mogao nesmetano da djeluje.

Istoga dana, njih trojica su, sumnja se, došla do minimarketa „Rina“, lociranog u ulici 26. Novembra, u Ulcinju, nakon čega, dok su M.P. i A.R., osmatrali prilaz pomenutom objektu, A.K. je, kako se sumnja, upotrebom podesnog sredstva djelovao na bravu ulaznih vrata minimarketa, a potom ušao u unutrašnjost objekta, gdje je izvršio obijanje registar kase i iz nje otuđio novac u iznosu od 50 eura.

Nakon toga, M.P., A.K. i A.R. su, sumnja se došli do prodavnice tekstilne robe „Tedi“ u Ulcinju, gdje dok su, kako se sumnja, A.K. i A.R., vršili osmatranje prilaza objektu, M.P., je djelovao fizičkom silom na ulazna vrata objekta, kojom prilikom dolazi do loma kvake i naprsnuća stakla na vratima, usljed čega su njih trojica odustali od daljeg izvršenja krivičnog djela.

M.P., A.K. i A.R. su, takođe 23. aprila 2012. godine, kako se sumnja, izvršili krivično djelo teška krađa u pokušaju na štetu STR „Umjetničko zanatstvo“ u Ulcinju, na način što je M.P., kako se sumnja, izvršio obijanje ulaznih vrata objekta, a potom ušao u unutrašnjost odakle, nije otuđio ništa. Za to vrijeme, A.K. i A.P. su, sumnja se, osmatrali prilaz objektu. Nakon toga sva trojica su se udaljila sa lica mjesta.

Policija je, o događajima obavijestila nadležno tužilaštvo, izvršila uviđaje, prikupila operativne podatke i identifikovala M.P., A.K. i A.R., koji su nakon izvršenja pomenutih krivičnih djela za koja se sumnjiče, pokušali da preko graničnog prelaza „Sukobin-Murićani“ napuste teritoriju Crne Gore, ali su u tome osujećeni od strane službenika Ekspoziture granične policije Ulcinj, koji su ih lišili slobode.

Nakon lišenja slobode, M.P., A.K. i A.R. su predati uz poseban izvještaj nadležnom državnom tužiocu.

Uprava policije Crne Gore
http://www.upravapolicije.com/fajlovi/upravapolicije/galerija/video/video_files/saj_spot-2011-12-27-20-48-00.flv

2