Zenka: Iznenađeni smo reakcijom i prijetnjama Demokrtaskog fronta

October 21, 2012   | news

Predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmet Zenkaizjavio je da je DUA od svog osnivanja promovisala demokratiju i suživot, i da je iznenađen reakcijom iz Demokratskog fronta (DF) na njen zahtjev da joj Ustavni sud dodijeli mandat novom skupštinskom sazivu.

U reagovanju povodom izjave Andrije Mandića koji je kazao da bi Ustavni sud usvajanjem žalbe DUA bio uvod u nepriznavanje izbornih rezultata i uzrokovalo bi tešku političku krizu u zemlji i proteste naroda, predsjednik DUA Mehmet Zenka naveo je da je iznenađen takvom reakcijom.

– Iznenađeni smo reakcijom i prijetnjama Fronta na naše legitimne zahtjeve da nam se vrati oteti mandat. Svoja prava tražimo kroz institucije sistema, pa nas neće zastrašiti niti pokolebati retorika DF-a – rekao je Zenka, javila je Televizija Crne Gore.

On je kazao da su u DUA smatrali da je takva vrsta retorike prošlost, „ali nažalost smo se prevarili, i ona se uvijek ponavlja kada su u pitanju prava Albanaca u Crnoj Gori“.

„Podsjećamo Mandića, da za razliku od njega, DUA ne trazi glasove Srba, već Albanaca koji su glasali albanske liste“, rekao je Zenka.

On je ocijenio da je izjava Mandića prijetnja ne samo, kako je kazao, albanskoj slobodnoj volji izražavanja, već i direktna prijetnja crnogorskim institucijama, a posebno Ustavnom Sudu .

„Iskreno vjerujemo da Ustavni Sud nece podleći prijetnjama, već će presuditi po Ustavu i zakonima, i poštovati volju glasa Albanaca u Crnoj Gori“, zaključio je Zenka.

Analitika – Informativni Portal