Vujanović počeo konsultacije o mandataru – Video

November 8, 2012   | news

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović počeo je razgovore sa predsjednicima parlamentarnih partija u vezi predlaganja mandatara za sastav Vlade.

11.45

Nazif Cungu je rekao da sa Vujanovićem nije razgovarao o imenu mandatara.

“Za FORCU će biti prihvatljivo svako rješenje koje predloži DPS”, rekao je Cungu novinarima nakon razgovora sa Vujanovićem.

Prema njegovim riječima on i predsjednik države nisu razgovarali ni o učešću FORCE u novoj Vladi.

“O tome ćemo razgovarati sa novim premijerom”, najavio je Cungu.

11.20

“Bošnjačka stranka bila bi zadoviljna da mandatar za sastav buduće vlade bude predsjednik Demokratske partije socijalista DPS Milo Đukanović ili aktuelni premijer Igor Lukšić”, saopštio je nakon razgovora sa Vujanovićem predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović.

On smatra da što prije treba odrediti ime mandatara jer novu Vladu čeka puno obaveza.

“Nismo razgovarali konkretno o imenu budućeg mandatara”, kazao je Husović i dodao da će DPS u u polovini naredne sedmice saopštiti ime mandatara.

“DPS će to kao i uvijek tajno dogovoriti”, istakao je Husović i poručio da nova Vlada mora da ispuni sva predizborna obećanja.

10.40

Fatmir Đeka iz Demokratske partije je rekao da će u narednih nekoliko dana Demokratska partija socijalista DPS saopštiti ime mandatara.

On je kazao da je sa predsjednikom države razgovarao o dobijanju statusa opštine Tuzi, te da je od Vujanovića dobio punu podršku da će to pitanje biti riješeno.

“Nadam se da ćemo uskoro slaviti dan opštine Tuzi”, rekao je novinarima nakon razgovora sa Vujanovićem Fatmir Đeka, i dodao da nema nikakvog sukoba sa Mehmedom Bardhijem.

Prema Ustavu Crne Gore, Vujanović je obavezan da predloži mandatara u roku od 30 dana od konstituisanja novog saziva parlamenta, što je urađeno u utorak.

Vujanović danas razgovara sa predsjednicima Demokratske partije, Bošnjačke stranke, FORCE, Hrvatske građanske inicijative i Pozitivne Crne Gore-Fatmir Đekom, Rafetom Husovićem, Nazifom Cungom, Marijom Vučinović i Darkom Pajovićem.

Crnogorski predsjednik će u petak razgovarati sa predsjednicima Liberalne partije i Socijalističke narodne partije Andrijom Popovićem i Srđanom Milićem i nosiocem liste Demokratskog fronta Miodragom Lekićem.

Vujanović će sastanke u vezi mandatara završiti razgovorima sa predsjednicima Socijaldemokratske partije i Demokratske partije socijalista Rankom Krivokapićem i Milom Đukanovićem.

Sastanci Vujanovića sa predsjednicima parlamentarnih stranaka biće održani u vili Gorica.

Izvor: CDM
VIDEO TV VIJESTI