Cungu se sastao sa Birol Četin koordinatorom TIKA-e

December 7, 2012   | news

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu i njegovi saradnici sastali su se danas sa Koordinatorom Turske Agencije za Međunarodnu saradnju TIKA-e, Birolom Ćetinom. Cilj sastanka bila je izrada plana podrške projekata u Ulcinju za sledecu godinu kao i konkretizovanje aktivnosti za tekuće projekte. Predsjednik Cungu se zahvalio g-dinu Birtolu za podršku TIKA-e u realizaciji određenih projekata u Ulcinju kao i izložio nove projekte, za realizaciju kojih je potrebna podrška ove agencije.

Predstavnici Opštine su upoznali g-dina Četina sa aktivnostima priprema za određene projekte o kojima se sa ovom agencijom već ranije razgovaralo, od kojih su izdvojili: projekat rekonstrukcije glavne arterije ulice u Starome gradu; izgradnja rezervoara vode u Brajšima; izrada projekta i realizacija restauracije česmi u Ulcinju. Od novih mogućih projekata naveli su poterbu za: laboratoriju za ispitivanje maslinovog ulja u Ulcinju, hladnjaču za poljoprivredno udruženje Agrumi, plastenicim za poljoprivrednu proizvodnju itd.

G-din Četin je potvrdio podršku Opštini Ulcinj u realizaciji budućih projekata i da će TIKA razmatrati mogućnosti u 2013 godini za pomenute projekte. On je potvrdio da su sredstva za potrebe udruženja maslinara odobrena i da će se proces nabavke tresačica i mreža završiti do kraja ovog mjeseca. G-din Četin je takođe potvrdio realizaciju donacije za sistem rasvjete i uzvučenja za Centar za Kulturu.

Opština Ulcinj / Komuna e Ulqinit
Tel: +382 30 412 050
Fax: +382 30 412 413
Adresa: Bul. Skenderbeu bb, 85360 Ulcinj, MNE