Genci Nimanbegu: Preispitaćemo poslovanje Morskog dobra

December 13, 2012   | news, Ngjarjet - Events

Potpredsjednik Force Genci Nimanbegu kazao je za Dnevne novineda je JP Morsko dobro do sada netransparentno donosilo odluke i nije poštovala one koje donosi.

– Jedan od najvećih ciljeva je povećanje transparentnosti preduzeca uz same izmjene granica Morskog dobra. To se ne radi preko predsjednika Upravnog odbora, nego preko Skupštine Crne Gore, izmjenama Zakona – rekao je Nimanbegu.

Prema njegovim riječima, cilj je da se poveća učešće i uticaj opštine Ulcinj u samom upravljanju Morskim dobrom.

– Sigurno je da će naš član Upravnog odbora imati dosta novih materijala za ispitivanje poslovanja Morskog dobra, prvenstveno u odnosu prema opštini Ulcinj. Nastojaćemo da pošaljemo što adekvatnijeg čovjeka na to mjesto, iz razloga što smatramo da je potrebno dosta znanja kako bi se uticalo na rad tog preduzeca – poručio je on.

On je podsjetio da je 57 odsto teritorije kojom upravlja Morsko dobro pripada opštini Ulcinj, a da u tom javnom preduzeću rade samo troje Ulcinjana. Najavio je i da će se zalagati za bolji odnos prema zakupcima plaža, posebno onima u opštini Ulcinj.

– Moramo ujednačiti pristup prema svim područjima i da što prije dođemo do toga da se granica povuče na istoj udaljenosti od obale i u Budvi i u Ulcinju. To je jedna od preporuka koje je parlamentarni odbor usvojio, i sada je na Vladi Crne Gore da učini da se otklone sumnje o diskiminacijskoj implementaciji Zakona o morskom dobru – saopštio je Nimanbegu.

On je zaključio da postoji dosta problema koje bi trebalo rješavati i da su svjesni da jedan Član Odbora direktora ne može sve promijeniti.

Izvor: Analitika – Informativni Portal