Maloljetnici osumnjičeni za pljačku škole u Ulcinju

January 7, 2013   | news

Osnovna-Skolla-Marsal-Tito_UlcinjOsumnjičeni za tešku krađu u osnovnoj školi

Službenici Ispostave policije Ulcinj podnijeli su danas, 07. januara 2013. godine, Osnovnom državnom tužiocu u Ulcinju poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, protiv tri maloljetna lica, E.E. (15), R.R. (14) i B.Š. (16) iz Ulcinja, zbog osnovane sumnje da su, na štetu Osnovne škole „Maršal Tito“ u Ulcinju, počinili krivično djelo teška krađa.

Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su ova tri lica, iskoristivši neradne dane za školu u toku novogodišnjih praznika, u noći između 03. i 04. januara 2013. godine, upotrebom fizičke sile obili prozor koji se nalazi sa zadnje strane OŠ „Maršal Tito“, nakon čega su ušli unutra. Iz učionica su, sumnja se, otuđili tri kompjutera sa kompletnom opremom, dva DVD uređaja i kasetofon. Potom su otuđene stvari sakrili u jednoj garaži, u namjeri da ih prodaju.
informatikmaterjal

Krivično djelo je kontakt policajcu prijavio direktor škole. Kontakt policajac je o tome odmah obavijestio kolege u Dežurnoj službi Ispostave Ulcinj.

Policijski službenici su veoma brzo identifikovali i priveli osumnjičene maloljetnike. O događaju je obaviješten Osnovni državni tužilac u Ulcinju, koji je naložio da se krivična prijava protiv osumnjičenih podnese u redovnom postupku. Od E.E, R.R. i B.Š. je, u prisustvu roditelja i socijalnog radnika, uzeta izjava.

Službenici Ispostave Ulcinj su pronašli i oduzeli sve otuđene predmete, koji će biti vraćeni vlasniku.

Izvor: Uprava policije Crne Gore