Dritan Abazovic: Ucjenjivačka igra DPS-a i albanskih partija

January 30, 2013   | Ngjarjet - Events

“Krajnje je politički nemoralno da i pored bezbroj obećanja koje je vlast dala građanima, sada neko ponovo postavlja uslove”
dritan-abazovic

Poslanik Pozitivna Crne Gore Dritan Abazović smatra da je prosto degutantno i neshvatljivo kako više ne prestane ucjenjivačka politika u vezi sa održavanjem referenduma na kojem bi se građani Malesije izjasnili o formiranju Opštine.

“Krajnje je politički nemoralno da i pored bezbroj obećanja koje je vlast dala građanima, sada neko ponovo postavlja uslove u vezi sa podrškom na predsjedničkim izborima”, piše u saopštenju Abazovića.

Kako smatra, ovoga puta krivci nisu samo u DPS-u, već za ovu situaciju odgovornost snose i albanske nacionalne partije, koje, nakon što su se „opekle“ prilikom bezuzlovne podrške za formiranje nove vlade, sada pokušavaju da svoju bezidejnu i nedostojanstvenu politiku opravdaju nekakvim prividnim garancijamaza referendum.

“Jedva su uspjeli da uhljebe par svojih ljudi na nižim mjestima u Vladi, a potom su ekspresno zaboravili na Morsko dobro, Valdanos, imovinu, zapošljavanje manjinskih naroda i sl, isto kao što su zaboravili da ih je ovaj isti DPS, bezboroj puta do sada prevario i da ih sada opet ucjenjuje da podrže njihovog predsjedničkog kandidata. Prilično je nekorektno prema albanskom narodu u cjelini, ali i svim građanima Malesije, da svoju traljavu političku trgovinu pokušaju „naplatiti“ zahtjevom za održavanjem referenduma. Premijer je pred zadnje parlamentarne izbore po ko zna koji put javno obećao formiranje nove Opštine Tuzi, stoga bilo kakva dodatna uslovljavanja, trgovine ili konsulatacije sa vrhom DPS-a nijesu potrebne, ponajviše radi čuvanja dostojanstva Albanaca i svih ostalih građana toga područja”, saopštio je Abazović.

Ukoliko pak ovo i postane dio nekakvog novog dogovora između DPS-a i albanskih partija, Vujanović dužan da se ogradi od takvog sporazuma, smatra Abazović.

“U suprotnom, ako pobjedi po treći put, on sebe neće moći da nazove predsjednikom svih građana, već će biti jasno da je on predsjednik male interesne grupe vrha DPS-a i manjinskih partija. Referendum za formiranjem Opštine Tuzi treba održati što prije bez ikakvih političkih uslova, jer za to postoji osnov i elaborat o ekonomskoj samoodrživosti, a građani na predsjedničkim izborima neka podrže koga god misle da treba”, zaključuje se u saopštenju Abazovića.

Izvor: Vijesti Online