Predsjednik Cungu se sastao sa Sefom kancelarije Evropske banke g.Giulio Moreno

January 30, 2013   | Ngjarjet - Events

Predsjednik Cungu sastao se sa Šefom Evropske banke za obnovu i razvoj u Podgorici Giulio Morenom
Nazif Cungu-Giulio Moreno-Ulqin-Ulcinj-Montenegro

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu sastao se sa Šefom kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Podgorici Giuliom Morenom sa saradnicima.
Gospodin Moreno je predsjednika obavijestio o aktivnostima koje EBRD sprovodi u Crnoj Gori, planovima za buduća ulaganja i kreditiranja, kao i o oblastima i uslovima pod kojima EBRD može odobravati kredite.

Sagovornici su bili saglasni da je opština Ulcinj već dugi niz godina i decenija zapostavljena što se tiče investiranja u infrastrukturu te da EBRD u tom pravcu može biti od pomoći.
Predsjednik Cungu je goste upoznao sa aktivnostima koje je lokalna samouprava do sada preduzela, i šta namjerava preduzeti u budućnosti za rješavanje problema infrastrukture u gradu.
Na sastanku je dogovoreno da opština Ulcinj pripremi infrastrukturne projekte za koje cijeni da mogu biti kreditirani od strane EBRD, te da će nakon toga oni biti razmotreni.
Gospodin Moreno je predsjednika obavijestio i o mogućnostima kreditiranja privatnog sektora, te je takođe dogovorena i posjeta ulcinjskih privrednika EBRD-u, kako bi se te mogućnosti detaljnije uvidjele.

Opština Ulcinj / Komuna e Ulqinit
Tel: +382 30 412 050
Fax: +382 30 412 413
Adresa: Bul. Skenderbeu bb, 85360 Ulcinj, MNE