Ćetković: Predlog zakona neprihvatljiv

March 2, 2013   | Ngjarjet - Events

Andrija-Cetkovic-snp-ulcinjULCINj – U maloj sali Skupštine opštine Ulcinj sinoć je održan sastanak predstavnika lokalne samouprave s najvažnijim lokalnim političkim i društvenim činiocima radi usaglašavanja stavova povodom predloženog Zakona o morskom dobru. Podsjećamo, Vlada je utvrdila predlog Zakona o morskom dobru, koji treba da bude upućen Skupštini na usvajanje. Ministarstvo održivog razvoja i turizma formiralo je radnu grupu u kojoj je i predstavnik Opštine Ulcinj Džeudet Cakuli, ovlašćen da podnese amandmane prije dostavljanja predloga Skupštini na usvajanje. Na sastanku, kome su pored političkih partija prisustvovali i predstavnici NVO sektora, zaključeno je da su svi jednoglasno protiv donošenja predloženog zakona. Predsjednik opštine Ulcinj Nazif Cungu smatra da je predloženi nacrt zakona neprihvatljiv, jer su glavne primjedbe koje je SO usvojila odbijene.

Predstavnik SNP-a Andrija Ćetković nije optimista kad je u pitanju rješavanje ove situacije. On je najavio da će ta partija glasati protiv ovog zakona.

– Smatramo da je ovaj predlog zakona neprihvatljiv i da treba da se vrati na javnu raspravu u svim primorskim opštinama. Kod usvajanja ovakvih zakona ne smiju se potkrasti ni najmanje greške, pa je zato neophodan veći uticaj lokalnih partija, a naročito onih koje čine vladajuću koalciju na državnom nivou – kazao je Ćetković.

Izvor: Dan online