Turistička organizacija Ulcinj u sajmu turizma u Berlinu ITB

March 15, 2013   | Bota

Organizata Turistike e Ulqinit ne Berlin.8ITB Berlin

Na ovogodišnjem Internacinalnom sajmu turizma u Berlinu ITB koji se održava u periodu od 06.-10. marta 2013. godine, Turistička organizacija Ulcinj uzela je učešće na organizovanom štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore. Sajam turizma „ITB“ u Berlinu će ove godine okupiti preko 170.000 posjetilaca, od čega je 113.000 profesionalaca iz oblasti turizma, kao i preko 11.000 kompanija iz 180 zemalja, te se s pravom može reći da je ovaj sajam jedan od jačih ove vrste u svijetu.

U cilju što kvalitetnije promocije i upoznavanja njemačke javnosti sa novitetima u turističkoj ponudi Crne Gore, drugog dana sajma, 7. marta je organizovan press doručak sa vodećim njemačkim medijima iz oblasti turizma. Na presu je govorio ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, direktor Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Saša Radović i direktor predstavništva NTOCG u Frankfurtu, Karlo Petelin.

Tokom sajma ministar Gvozdenović i direktor NTOCG Radović održaće sastanke sa predsjednikom Njemačkog turističkog udruženja (DRV), predstavnicima Svjetske turističke organizacije pri Ujedinjenim nacijama (UNWTO), svjetskog savjeta za turizam i putovanja (WTTC), Evropske komisije za putovanja (ETC), turoperatorima i medijima.

Turistička organizacija Ulcinj predstavila je svoj grad kao atraktivnu turističku destinaciju za aktivan odmor njemačkim turistima, i pozvala je sve zainteresovane ucesnike i turoperatore DRV Kongresa da posjete nas stand i upoznaju se sa turistickom ponudom naseg grada. Od turističkih privrednika sa područja ulcinjske opštine prisutni su i HTP Ulcinjska Rivijera, hoteli Dvori Balsica i Palata Venezia, i hotel Mediteran koji će tokom svih dana sajma imati kontakte sa brojnim partnerima i zainteresovanim klijentima.

Za vikend , kada ce biti otvoren sajam za individualne posjete ocekuje se dobra posjecenost standa NTO,  kao i interesovanje za turisticku ponudu Ulcinja.

Njemačka je značajno svjetsko emitivno tržište sa oko 60 miliona turističkih putovanja na godišnjem nivou, od čega je Crnu Goru prethodne godine posjetilo preko 32.500 turista koji su ostvarili oko 185.000 noćenja.

Strucna sluzba TO ULCINJ