Ulcinj: Samo Pristan ekskluzivna zona

April 12, 2013   | Ngjarjet - Events

Odbornici u ulcinjskom parlamentu usvojili su  odluku o utvrđivanju naknade za uređenje, korišćenje i privremeno korišćenje zemljišta u skladu sa planom privremenih objekata.

Prema toj odluci, zakupnina zemljišta utvrđuje se na godinu, prema površini objekta, zoni u kojoj se nalazi i djelatnosti koja će biti obavljana na njemu.
Pogled-Ulcinja
Odlukom je precizirano da je vrijednost zakupnine 13 eura po kvadratu, dok su djelatnosti svrstane u tri kategorije – ugostiteljske i uslužne djelatnosti sa koeficijentom 1,40, trgovinske djelatnosti sa koeficijentom 1,20 i ostala poslovanja sa koeficijentom 1.

Pristan je zona broj 1 sa koeficijentom pet, Velika plaža, od mosta na Port Mileni do raskrsnice za Štoj, i dvije saobraćajnice, od kafe bara “Posejdon” do Pristana, zona 2 sa koeficijentom četiri, dok su Bratica i ostala prigradska naselja, ne računajući Štoj, svrstani u posljednju zonu sa koeficijentom 1.

Primjera radi, iznos zakupnine zemljišta od 30 kvadrata za privremene objekte ugostiteljskog karaktera na Pristanu iznosiće više od 2.300 eura.

Na Bratici za iste gabarite zemljišta i po istoj djelatnosti, ta cijena biće pet puta manja.

Istovremeno, naknada za postavljanje privremenih objekata uslužne djelatnosti na opštinskom zemljištu i privatnoj svojini od 30 kvadrata na Pristanu iznosiće oko 410 eura.

Skupština je prethodno usvojila i program rada za ovu godinu, a samo na utvrđivanju dnevnog reda odbornici su utrošili više od dva sata.

Na dnevnom redu u nastavku sjednice odbornici će raspravljati o nekoliko predloga odluka za ustupanje zemljišta u cilju kompletiranja urbanističkih parcela kao i o nekim važnim informacijama koje su vezane za zonu morskog dobra i potvrđivanja od opštine.

Samir Adrović
Vijesti online