Rrezart Cungu fitues i turneut të Bullgarise

July 20, 2013   | Sporti / Sport

                   Tennis Europe-  Sport Palace Cup               

Federata e tenisit Evropiane organizoi turneun nderkombetar ne Sliven te Bullgarise ne te cilin muar pjese Rrezart Cungu prej Ulqinit.

Rrezarti në xhiron e parë u takua me Simon Anthony Ivanov dhe fitoi me rezultatin 6:2; 6:0. Kundershtari i tij ne xhiron e dyte ishte Zlatan Palazov. Tenisisti prej Ulqinit  e fitoi  me rezultatin 6:2;6:2.                                                                                                             Ne cerek-finale u takua me Edis Fetisleam  prej  Rumunije i cili  ishte favorit dhe bartes i pare i listes. Cungu ishte fizikisht me i fort, qe i ndihmoje shume ne kete ndeshje e cila zgjati 3 ore. Rrezarti fitoi me rezultatin 4:6; 7:6; 6:0.

rrezartcungu

Me Assen Dimitrov u takua ne gjysem-finale. Ndeshja u zhvillua ne favor te Rrezartit me rezultatin 6:3;6:3.

Kundershtari ne finale ishte Alexandar Lazarov. Fitorja me rezultatin 7:5;6:2 i solli Cungut  kupen e arte dhe 120 pike me te cilat do te radhitet nder 130 tenisistet me te mire europin per grupemoshen deri ne 16 vjec.

Tennis club ” Bellevue” – Ulcinj

20.07.2013