Zahvalnost za spašeni život – Hitnoj službi Ulcinj

July 23, 2014   | news

hitna-pomocPodgoričanin Milorad Kovačević pisao Hitnoj službi Ulcinj: Zahvalnost za spašeni život

PODGORICA – Ulcinjska Hitna pomoć primjer je požrtvovanog i profesionalnog pristupa poslu, ali i efikasnosti i humanosti koja je, vjerujem, nebrojeno puta bila u službi života građana – napisao je Podgoričanin Milorad Kovačević u pismu zahvalnosti, upućenom toj zdravstvenoj ustanovi.

Kovačević je pismo uputio kao znak zahvalnosti za brzu reakciju tima ulcinjske Hitne pomoći, koja je uspješno reanimirala njegovu suprugu nakon utopljenja na Maloj plaži početkom jula.

U pismu, u koje je Pobjeda imala uvid, navodi se da je Kovačević izvukao suprugu iz vode i da ona nije davala znake života. U vrlo kratkom roku, kako se navodi, ekipa Hitne pomoći je intervenisala i spasila Kovačevićevu suprugu sigurne smrti.

– Posebno se istakao čovjek koji joj je dao prvu pomoć brzo, stručno i efikasno. Nijesam mogao da vjerujem da takve službe i stručni, a prije svega humani ljudi postoje. Ovo vam pišem kao priznanje, a posebno vašim hrabrim ljudima koji su ovo radili – navedeno je, između ostalog, u pismu koje je Kovačević naslovio na direktora ulcinjske Hitne pomoći.

U timu Hitne službe Ulcinj, koji su spasili Kovačevićevu suprugu, bili su doktor Astrik Ceka i medicinski tehničari Sulejman Đonović i Naser Kraja. Upravo su Đonović i Kraja prvi stručno i brzo pomogli Kovačevićevoj supruzi i spasili je smrti, tvrdi Milorad Kovačević.

D. M.

Izvor: Pobjeda