Dritan Abazović: Spriječiti spregu korupcije i sudske vlast u Ulcinju

September 16, 2014   | news

Dritan-Abazovic-Ulcinj-1Poslanik Pozitivne Dritan Abazović apelovao je danas da javnost ne dozvoli spregu krupnog kapitala, korupcije i sudske vlasti u procesu koji Atlas grupa vodi protiv opštine Ulcinj u slučaju K-1.

Na konferenciji za medije na kojoj je pored Abazovića učestvovao i albanski poslanik Genci Nimanbegu i poslanica DF-a  Ljiljana Đurašković, poručeno je da oni kao poslanici smatraju da je u pomenutom procesu postoje elementi korupcije.

– Naša moralna obaveza je bila da apelujemo na javnost da Crna Gora ne dozvoli spregu krupnog kapitala, korupcije i sudske vlasti. Sudija Milica Popović odbacuje sve krunske argumete koje su moje kolege pominjale a to je bilo da opština Ulcinj ne može biti odgovorna za nešto što je srušila država. Tvrdnje čelnika Atlas grupe gdje oni već tvrde da će dobiti spor i predlažu da Vlada preuzme dug opštine, govori da su oni već dobro pripremili teren i da će dobiti spor, onako kako to često biva u Crnoj Gori, dilom između njih i predstavnika sudske vlasti – rekao je Abazović i poručio da će ukoliko dođe do toga imati adekvatan politički odgovor.

Abazović je podsjetio da je opština Ulcinj u proteklih 200 dana nove vlasti isplatila 1,5 milion dugovanja.

– Nismo mi jedini koji smo dužni, ne osporavamo dugovanja, ali smo jedini koji upadaju u blockade. Ovdje se radi o klasičnim opstrukcijama centralne vlasti i sudske vlasti kako bi se život u opštini Ulcinj učinio što težim za građane – rekao je Abazović.

Izvor: Portal Analitika