Opštinski odbori Pozitivne Crne Gore u Ulcinju i Petnjici prestaju sa radom

October 16, 2014   | news

Pozitivna-UlcinjOpštinski odbori Pozitivne Crne Gore u Ulcinju i Petnjici odlučili su da prestanu sa radom, nakon što je to juče tokom dana učinio i nikšićki odbor.

Kako je saopšteno iz ta dva odbora, razlog za takav postupak su posljednja dešavanja u stranci, kao i kršenje procedure i zloupotreba stranke od strane dijela njenog rukovodstva.

– Ova stranka je protivpravno i bez ikakvih procedura počela da predstavlja samovolju pojedinaca, umjesto višeglasje slobodnih ljudi, te dosadašnji članovi opštinskih odbora Ulcinj i Petnjica više ne mogu svojim ostajanjem da daju legitimitet nečemu što nema nikakve veze sa Pozitivnom kakvu su nekada znali- kaže se u saopštenju.
Pozitivna je, kako se navodi, zajedno sa tim odborima, prošla kroz razne faze i probleme, „ali njeni članovi ne pamte da su se ikada tako otvoreno kršile sve procedure i zloupotrebljavala stranka za lične ciljeve“.

– Dok je stranka bilježila istorijski loše rezultate, rukovodstvo se nije bavilo uzrocima i razlozima izbornog neuspjeha, nego manipulacijama i prevarama, i time su pokazali nezainteresovanost i nespremnost da se postojeći problemi u stranci na dugoročan i održiv način riješe -kaže se u saopštenju.
Predsjednik petnjičkog odbora Nihad Kršić, kazao je da je sve to dovelo do toga da se stranka polako iznutra gasi, a sa njom i njeni odbori.

Prema njegovim riječima, rukovodstvo Pozitivne pokazalo je nevjerovatan nedostatak solidarnosti prema svojim članovima, „dok gubimo članstvo na svim stranama, u Pozitivnoj mjesecima traje borba za vlast, i u toj borbi svi dobronamjerni članovi loše se snalaze“.

– Ovo više nije ona stranka za koju smo vjerovali da će da donese promjene i gradi budućnost naše zemlje. I stoga nam u njoj više nije ni mjesto – poručio je Kršić.

M. Ć.

Izvor: Pobjeda