U Ulcinj osnovano socijalno preduzeće “Pravo na život”

October 30, 2014   | news

socijalno preduzece-Pravo na zivot-ulcinjULCINJ – Juče je svečano otvoreno socijalno preduzeće ,,Pravo na život”, u prostorijama Udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju ,,Pravo na život”. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Zanatsko-preduzetničke komore Crne Gore, koja je u okviru projekta IPA ,,Treći sektor i razvoj socijalnih preduzeća u Crnoj Gori’’ obezbijedila 7.500 eura za nabavku opeme i materijala. Prisustvovali su i predstavnici lokalne vlasti, privatnog sektora i lokalnih medija. Pomenuti projekat sprovodi se u saradnji sa italijanskom organizacijom COSPE iz Firence, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Socijalno preduzeće ,,Pravo na život” zaposliće dva lica sa invaliditetom, a vršiće obuke u cilju edukacije i zapošljavanja većeg broja takvih osoba i drugih predstavnika ranjivih grupa društva sa teritorije Ulcinja.

Predsjednik NVO Udruženje roditelja djece sa smetnjama u razvoju ,,Pravo na život” iz Ulcinja, i ujedno osnivač socijalnog preduzeća „Pravo na život“, Rizaj Dervišaga poručio je predstavnicima lokalnih medija da je osnivanje socijalnog preduzeća veliki iskorak, kako za lica sa invaliditetom, tako i za cijelu lokalnu zajednicu.

R.R.

Izvor: Pobjeda