Skoro gradiće se “Porto Skadar lejk”

November 3, 2014   | news

porto_skadar_lake_Izgradnja turističkog naselja „Porto Skadar lejk”, vrijednog 90 miliona eura, počeće u martu naredne, a prve goste taj ekskluzivni kompleks primiće u maju 2017. Godine, rekao jepredstavnik kompanije „Montenegro rizort“, koja stoji iza ovog projekta, Ivan Zindović.

Vlada je prošle sedmice usvojila predlog odluke o donošenju državne studije za lokaciju „Mihailovići” na kojoj će se graditi „Porto Skadar lejk”. Time su stvoreni uslovi da investitor traži izdavanje urbanističko-tehničkih uslova i građevinsku dozvolu.

„Tokom naredne sedmice podnijećemo zahtjev za građevinsku dozvolu, a očekujemo da je dobijemo sredinom decembra. No, s obzirom na to da je veći dio zone gdje ćemo graditi praktično neprohodan, postoji samo neuređena pješačka staza koja od naselja Mihailovići vodi do Skadarskog jezera, prije početka gradnje imamo dosta posla. Između ostalog, rekonstruisaćemo kilometar i po puta i dovesti vodu i struju“, kazao je Zindović za Pobjedu.

Projekat „Porto Skadar lejk” finansira francuski biznismen Lionel Sonigo koji je, kako je ranije rekao, „osmislio jedinstven koncept za jedinstveno mjesto”.

„Zamislili smo da to bude najljepši ekorizort na svijetu, sa „5+” zvjezdica. Spojićemo do sada nespojivo, luksuz i netaknutu prirodu. Predispozicije za to pruža unikatno Skadarsko jezero svojom ljepotom, a arhitektonsko rješenje, te način izgradnje i funkcionisanje naselja, pomoći će da se ideja zaokruži. Bićemo broj jedan u svijetu, siguran sam da će se od 2017.godine Crna Gora prepoznavati prije po „Porto Skadar lejku” nego po „Porto Montenegru”, ističe Zindović.

Izvor: RTCG