Nazif Cungu: U narednih desetak dana nadamo se razgovoru sa Đukanovićem

November 10, 2014   | news

djukanovic-cungu-djekaNakon najave premijera Mila Đukanovića da će prije reorganizacije u Vladi razgovarati i sa predstavnicima albanskih partija koje imaju koalicioni sporazum sa DPS-om, predstavnici Albanaca u Crnoj Gori kažu da poziv za razgovor još nijesu zvanično dobili, ali se nadaju da bi mogli sa Đukanovićem da se sastanu u narednih desetak dana.

Predstavnici albanskih partija za Antenu M kažu da, još nijesu dobili poziv, ali se razgovoru sa premijerom Milom Đukanovićem nadaju u narednih desetak dana.

Nazif Cungu iz Force objasnio je na čemu će insistirati.

“Očekujemo da će taj razgovor uslijediti uskoro u narednih desetak dana. Kao prvo tražićemo da izvršimo implementaciju našeg sporazuma koji imamo sa HGI-jem i Bošnjačkom strankom. Prvo implementacija toga, a iz razgovora ćemo vidjeti da li ima potrebe da se iznesu neki novi zahtjevi“, kazao je on.

Mediji su posljednjih dana aktuelizovali priču da Albanici od Đukanovića traže da njihov predstavnik bude na čelu Ministarstva za ljudska i manjinska prava, a da Đukanović sa druge strane insistira da njegovi koalicioni partneri zauzmu prvo mjesta pomoćnika u ministarstvima za koja su ranije iskazali interesovanje.

“Nemamo mi izričit zahtjev u vezi sa nekim ministarstvom, mi imamo prvo koalicioni sporazum koji smo potpisali prije dvije godine tako da treba da se dogovorimo u vezi sa sprovođenjem tog sporazuma. Šta će biti vidjećemo nako direktnog razgovora sa gospodinom Đukanovićem”, istakao je Cungu.

Njegov partijski kolega Džudo Cakuli potvrdio je da još nijesu dobili zvaničan poziv od Đukanovića.

“Još nemamo informaciju u vezi sa tim kada bi sastanak mogao da se održi ali očekujemo da nešto bude od tih razgovora jer mi smo sklopili koalicioni sporazum kojim je predviđeno da nam pripadaju odnosno da će nam pripasti određena mjesta u Vladi. Još nijesmo odlučili koje bi mjesto tražili za svoje predsavnike u Vladi”, kazao je on.

Podsjetimo, premijer Milo Đukanović najavio je da će prije rekonstrukcije Vlade na razgovor pozvati i presjednike albanskih nacionalnih stranaka koje se na državnom nivou nalaze u savezu sa Demokratskom Partijom Socijalista.

Izvor: CDM