Dritan Abazović: Razgovarao sam sa Lekićem o Pokretu uoči formiranja

December 27, 2014   | Ngjarjet - Events

TV Vijesti NaCisto-AbazovicNezavisni poslanik i jedan od inicijatora osnivanja Građanskog pokreta Dritan Abazović kazao je da bi rado vidio lidera Demokratskog fronta DF Miodraga Lekića u tom pokretu, te da je sa njim razgovarao uoči formiranja GP-a, čime je potvrdio pisanje Dnevnih novina.

„Vrlo rado bih vidio gospodina Lekića ili u GP-u  ili kao nekoga sa kim pokret sarađuje. Ja zaista očekujem da se to i ostvari u narednom periodu. DF je sada u jednoj fazi unutrašnjeg, nazovimo to, preispitivanja, pronalaska modaliteta djelovanja i nadam se da će se iz toga izroditi nešto zaista pozitivno za Crnu Goru. A samim tim će se omogućiti da se ta neka opoziciona nit lagano povezuje“, kazao je Abazović u emisiji TV Vijesti „Načisto“.

Odgovarajući na pitanje da li je uoči osnivanja GP-a bilo kontakata sa Lekićem na ovu temu Abazović je kazao „da nije bilo zvaničnih razgovora ali prijateljskih jeste“.

„Mogu da potvrdim da smo par puta vrlo ugodno razgovarali. Nije naravno, tema bila samo Građanski pokret, pošto postoje brojne druge teme koje opterećuju naše društvo. Gospodin Lekić je tada, vrlo korektno rekao da je on u ovom momentu posvećen razgovorima unutar DF-a, pa samim tim da je to njegova preokupacija“, istakao je Abazović.

Izvor: CDM