Nika: Kush pritet ta plaçkisë rërën e Ulqinit si dhe për do plaçka tjera ….?!!!
Shkruan Muhamet Nika Vazhdim (II) Në pjesën paraporake të tekstit të shkruar më herët cekëm që: „ Eksplatimi i rërës gjatë vitit 2007 , 2008 dhe 2009, u bë nga firma INTEGRAL prej PODGORICËS, drejtor ekzekutiv i të cilës ishte Sllavko Bošković, një refugjat nga Kosova. Eksplatimi ditor i rërës, sillej rreth 500 kubikë rërë në ditë…. , po të mblidhej sipas shitjes ditore, …, brenda një viti…., do të thotë , 365 x 11mijë = 4 milionë e 15 mijë euro në vit?! Ndërsa, sipas disa të dhënave... Vazhdo

August 31, 2014  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: Kush pritet ta plaçkisë rërën e Ulqinit si dhe për do plaçka tjera ….?!!!
Tags:

Nora shijon pushimet në Ulqin disa ditë para dasme
Ndërsa ditët e dasmës po afrojnë, Nora Istrefi po mundohet që të shijojë edhe këto ditë vere në plazhin Kite Surf Club D’olcinium. Këngëtarja kosovare Nora Istrefi, krahas angazhimeve në karrierën e saj, i ka ndarë vetes kohë edhe për pushime, e atë disa herë gjatë kësaj vere. Si duket Nora është e dashuruar në Ulqinin, pasi që i është kthyer këtij qyteti për të disatën herë këtë verë. Sikurse herëve të tjera, ajo po shijon edhe këtë pushim në maksimum, së bashku me Robertin, Patrisin dhe... Vazhdo

August 31, 2014  :: Zbavitje / Zabava :: Comments Off on Nora shijon pushimet në Ulqin disa ditë para dasme
Tags:

Fond Nedfact do 10. septembra će odlučiti o hotelu u Ulcinj
ULCINJ – Fond sa većinskim holandskim kapitalom Nedfact, trebalo bi da do 10. septembra saopšti da li će na ulcinjskom poluostrvu Suka graditi luksuzni hotel, piše portal Ul-info. Budući hotel Servantes bi, prema zamisli Nedfacta, bio dva sprata veći od prvobitno planiranog, zbog čega je ulcinjska kompanija Star of Montenegro prije dvije sedmice povukla zahtjev za dobijanje građevinske dozvole za raniji projekat. Kompanija Star of Montenegro je, kako su objavile Vijesti, odustala od namjere da dobije građevinsku dozvolu za gradnju... Vazhdo

August 31, 2014  :: news :: Comments Off on Fond Nedfact do 10. septembra će odlučiti o hotelu u Ulcinj
Tags:

Star of Montenegro odustao od projekta “teškog” 50 miliona na mjestu ulcinjskog “Jadrana”
ULCINJ – Kompanija “Star of Montenegro” odustala je od namjere da dobije građevinsku dozvolu za gradnju na mjestu starog hotela “Jadran” na poluostrvu Rastislava, u Ulcinju, pišu današnje Vijesti dodajući da je informacija firme o povlačenju zahtjeva za građevinsku dozvolu Ministarstvu turizma dostavljena 13. avgusta. Na toj lokaciji trebalo je da gradi luksuzni hotelski kompleks.Najavljivan kao 50 miliona eura vrijedan projekat, sada je ponovo stavljen na čekanje, jer se kompanija “Star of Montenegro”... Vazhdo

August 30, 2014  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Star of Montenegro odustao od projekta “teškog” 50 miliona na mjestu ulcinjskog “Jadrana”
Tags:

SOS-telefon se bori za bolji položaj žena u Ulcinj
„Poboljšanje socijalne zaštite i sigurnosti žrtava nasilja u porodici, “ projekat je koji SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja iz Ulcinja realizuje već četvrti mjesec, sa ciljem poboljšanja socijalne zaštite i sigurnosti žrtava nasilja u porodici, poboljšanja kvaliteta i održivost servisa pomoći ženama i djeci žrtvama nasilja u Ulcinju. Iz SOS-a navode, da je u proteklom periodu pored redovne aktivnosti ,dežurstva na SOS telefonu, žrtvama nasilja pružana pravna i individualna pomoć. Realizovani su I edukativni... Vazhdo

August 30, 2014  :: news :: Comments Off on SOS-telefon se bori za bolji položaj žena u Ulcinj
Tags:

SOS-telefoni lufton për pozitën më të mirë të femrave
SOS -Telefoni për femra dhe fëmijë, viktima  të dhunës nga Ulqini, tash katër muaj realizon projektin,  nën moton: “Përmirësimi  i mbrojtjes sociale dhe sigurisë së viktimave në familje”.Realizimi i projektit zgjat nëntë muaj dhe financiarisht është mbështetur  nga Komisioni Evropian. „Qëllimet  e këtij projekti  janë: Përmirësimi I mbrojtjes sociale  dhe sigurisë së viktimave në familje ,si dhe përmirësimi  i cilësisë dhe qendrueshmërisë së  servimit të ndihmës së grave dhe fëmijëve ... Vazhdo

August 30, 2014  :: Lajmet / Vijesti, Shoqëria / Društvo :: Comments Off on SOS-telefoni lufton për pozitën më të mirë të femrave
Tags:

Nika: Përsëri për të pa larat e  DPS-it  në Ulqin
Shkruan Muhamet Nika ; Më mire në sy se sa pas syve?!! Shkrimi i Zhelko Rolloviqit, një ish kuadër i lartë i DPS-së dhe njëkohësisht, ish-drejtor i kësaj partie i Rivjerës , në një analizë, të vetën, për gazetën” Vjesti”, vetëm se konfirmoi të palarat e kësaj partie për të cilat patëm shkruar kohë më parë. Pasi mendoj që këto shkrime do të na shoqërojnë edhe në të ardhmen me një intenzitet edhe më të madh , po shtoj si në vijim. Nisur nga përvoja personale në qeverisje mund të shtoj se akuzat... Vazhdo

August 30, 2014  :: Lajmet / Vijesti, Politika :: Comments Off on Nika: Përsëri për të pa larat e DPS-it në Ulqin
Tags:

Salaj: Vështrim për një libër që merret me kinematografinë
Edukim i recipientit përmes shoshës së kritikut (Ali Salaj, Në mbretërinë e imazheve, Art Club, Ulqin 1996)   Ali Salaj është ndër pionerët e kritikës shqiptare të filmit në Kosovë. Ai, megjithëse ka mbaruar studimet për Letërsi dhe gjuhë shqipe, shkruan si dikush që ka njohuri profesionale të mjaftueshme për estetikën dhe historinë e filmit. Kur shkruan ka para sysh një recipient jo shumë të informuar për teorinë dhe historinë e filmit, prandaj në vështrimet e veta ai gjithmonë ndërfut të dhëna interesante... Vazhdo

August 30, 2014  :: Kulturë / Kultura, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Salaj: Vështrim për një libër që merret me kinematografinë
Tags:

Mještani Štoja zahtijevaju uklanjanje divlje deponije hotela Lido
UL­CINj – Ak­ti­vi­sti Cr­no­gor­skog ko­mi­te­ta prav­ni­ka za za­šti­tu ljud­skih pra­va i mje­šta­ni na­se­lja Štoj u Ul­ci­nju pri­ja­vi­li su Ko­mu­nal­noj in­spek­ci­ji da je po­red as­falt­nog pu­ta ko­ji vo­di pre­ma Adi Bo­ja­ni, de­po­no­va­na ogrom­na ko­li­či­na ot­pad­nog gra­đe­vin­skog ma­teri­ja­la, ra­za­su­tog na li­va­di po­vr­ši­ne od oko po­la hek­ta­ra. O de­po­ni­ji šu­ta fo­to­gra­fi­je i do­pis „Da­nu” do­sta­vio je... Vazhdo

August 28, 2014  :: news :: Comments Off on Mještani Štoja zahtijevaju uklanjanje divlje deponije hotela Lido
Tags:

Libri parë në shqip për zezakët e Ulqinit
Ali Llunji, HARAPËT E ULQINIT, Botoi: Art Club, Ulqin 2013 Ndonëse për Ulqinin deri me tash janë shkruar artikuj, studime e botime të veçanta publicistike e shkencore të cilat kanë rëndësinë për kohën kur janë botuar, është hetuar mungesa e një botimi për një komunitet i cili jeton më shekuj në Ulqin. Fjala është për komunitetin afrikan të zezakëve apo të popullsisë më ngjyrë e cila është bërë pjesë e jetës urbane te këtij mjedisi. Pikërisht duke pare këtë mungesë në botimet në gjuhen shqipe,... Vazhdo

August 28, 2014  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Libri parë në shqip për zezakët e Ulqinit
Tags:

Page 68 of 214« First...102030...6667686970...8090100...Last »