Ada Bojana: Pajović traži kontrolno saslušanje Gvozdenovića i Barovića

February 27, 2015   | Ngjarjet - Events

ada bojana_ulcinj_montenegroPoslanik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović iniciraće kontrolno saslušanje ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića i direktora JP “Morsko dobro” Rajka Barovića zbog, kako tvrdi, nezakonite naplate naknada za korišćenje vikendica na lokalitetu Ada Bojana, koje su prema njegovim riječima nelegalno sagrađene. Drugi razlog za iniciranje kontrolnog saslušanje je, kako kaže Pajović, potrošnja finansijskih sredstava koja se tim putem ubiraju, a da se ne zna gdje taj novac završava.

“Takođe, ubiranje prihoda sa ovog lokaliteta ne prati ni približno ista ulaganja na teritoriji Opštine Ulcinj odakle se prihodi inkasiraju. Prema podacima iz finansijskih izvještaja JP “Morsko dobro”, samo u 2012. i 2013. godini zaključeni su ugovori o zakupu vikendica u vrijednosti preko 3,2 miliona eura. Pored toga što naplata naknada, za korišćenje vikendica na Adi Bojani, nema zakonskog utemeljenja, ipak se naplaćuje i to od 2008., a da niko ne zna gdje taj novac završava”, saopšteno je iz Pozitivne.

Iz ove partije ističu, da je u novom katalogu objekata na Bojani iz 2010. “Morsko dobro” dodavalo nove objekte, iako katalogom iz 2008. nije predviđena izgradnja novih objekata.

Izvor: PortalAnalitika