CZIP: Ivanovićevo Ministarstvo opravdalo lov na Solani

February 27, 2015   | Ngjarjet - Events

ulcinjska-solana-raj-za-ptice-2Osnovno državno tužilaštvo u Ulcinju odbacilo je krivičnu prijavu Centra za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore CZIP  protiv kompanije “Aristokrata“ za organizovanje lova na Ulcinjskoj solani.

U obrazloženju Rješenja navodi se da je saslušan pomoćnik JP za uzgoj i zaštitu divljači Ulcinj koji je rekao da u “rezervatu solane postoji strogi zabran u dijelu stare Solane, dok je u dijelu nove Solane dozvoljen lov na pojedine pernate divljači“. Utvrđeno je da je to u skladu sa lovnom osnovom za lovište Ulcinj za period od 1. aprila 2012. do 31.marta 2022.

CZIP podsjeća da je 17. decembra prošle godine podnio krivičnu prijavu Osnovnom tužiocu u Ulcinju na osnovu fotografija istaknutih na veb stranici i Facebook profilu kompanije Aristokrata, snimljenih na prostoru Ulcinjske solane.

“Iako je CZIP uz prilog prijavi dostavio i Odluka 69/1 i Odluke 69/2 od 31. januara kojima se prostor Ulcinjske solane proglašava privatnim parkom prirode i zabranjuje kretanje, lov i ribolov, ipak je prijava odbačena na osnovu Lovne osnove potpisane od strane ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića”, navodi se u saopštenju CZIP-a.

Izvor: CDM