DPS postaće dio lokalne vlasti u Ulcinju krajem novembra

November 18, 2015   | news

Gjeka-Cungu-ShkrelaPrema saznanjima Pobjede, novu vlast u Ulcinju će najvjerovatnije sačinjavati, pored DPS-a, Forca kao i Demokratska unija Albanaca (DUA). Bez vlasti u Ulcinju bi ostala Ujedinjena reformska akcija, odnosno njen odbornik Dritan Abazović, dok tek treba da se vidi budući status dosadašnjeg predsjednika opštine Ulcinj, Fatmira Đeke i njegove koalicije.

Predsjednik opštine Ulcinj je, prema pouzdanim saznanjima Pobjede, prethodnih dana imao kontakte sa vrhom DPS-a u Podgorici, tražeći da i on i njegova koalicija takođe budu dio buduće lokalne vlasti.

To znači da bi, prema drugoj opciji koja je u ovom trenutku manje vjerovatna, novu lokalnu vlast, osim DPS-a, sačinjavali koalicija Fatmira Đeke i Demokratska unija Albanaca. Prema saznanjima Pobjede, sjednica lokalnog parlamenta na kojoj bi se moglo postaviti pitanje povjerenja predsjedniku opštine – a samim tim i lokalne uprave – planirana je za kraj mjeseca, a kao potencijalni datum pominje se 26. novembar.

Predsjednik ulcinjskog DPS-a Ljoro Nrekić potvrdio je u izjavi za Pobjedu da će njegova partija sigurno ući u lokalnu vlast Ulcinja, ali nije mogao da precizira ko će biti koalicioni partneri, navodeći da su pregovori još u toku.

Izvor: RTCG