Na maloj plaži Zuberima vratili imovinu, Miloševićima neće

December 5, 2015   | Ngjarjet - Events

Fama-mala-plaza-UlcinjNa za­htjev Op­šti­ne Ul­cinj Ko­mi­si­ja za žal­be u Pod­go­ri­ci u po­stup­ku vra­ća­nja imo­vi­ne na lo­kalitetu Ki­no ba­šta po­ni­šti­la je rje­še­nje Ko­mi­si­je za re­sti­tu­ci­ju iz Ba­ra ko­jim se po­ro­di­ci Mi­lo­še­vić na toj lo­ka­ci­ji vra­ća oko 800 kva­dra­ta, sa­op­šte­no je iz Se­kre­ta­ri­ja­ta za za­šti­tu op­štin­ske imo­vi­ne. Pod­sje­ti­mo, ne­dav­no je od­lu­kom Vr­hov­nog su­da po­tvr­đe­no rje­še­nje Ko­mi­si­je za re­sti­tu­ci­ju iz Ba­ra, ko­jim se na­sled­ni­ci­ma po­ro­di­ce Ni­ko­le Zu­be­ra vra­ća imo­vi­na od 676 kva­dra­ta na lo­ka­li­te­tu ljet­nje Ki­no ba­šte ko­ja se na­la­zi na Ma­loj pla­ži. Osnov za vra­ća­nje bio je to što je imo­vi­na ko­ja je na­kon 1954. go­di­ne od­u­ze­ta ni­je pri­ve­de­na na­mje­ni, od­no­sno, ljet­nja Ki­no ba­šta vi­še od jed­ne de­ce­ni­je ne ra­di, već se iz­da­je u za­kup lo­kal­nom ugo­sti­te­lju Val­de­tu Lja­mo­vi­ću ko­ji na tom mje­stu još pri­je de­se­tak go­di­na otvo­rio di­sko­te­ku „Fa­ma“. Se­kre­tar Se­kre­ta­ri­ja­ta za za­šti­tu imo­vi­ne Gzim Ha­dži­be­ti ka­zao je da su u ta­ko­re­ći u is­toj prav­noj stva­ri.
– U ovom slu­ča­ju pri­hva­će­na je na­ša pri­mjed­ba da se ra­di o iz­gra­đe­nom grad­skom gra­đe­vin­skom ze­mlji­štu ko­je se ko­ri­sti za dje­lat­nost kul­tu­re, po uvje­re­nju Se­kre­ta­ri­ja­ta za ur­ba­ni­zam iz 2007. go­di­ne. Zbog to­ga je po­ni­šte­no jer ni­je u skla­du sa Za­ko­nom o po­vra­ća­ju od­u­ze­tih imo­vin­kih pra­va. Isto to uvje­re­nje pri­lo­ži­li smo i u slu­ča­ju po­ro­di­ce Zu­ber ko­ji­ma je imo­vi­na vra­će­na pra­vo­sna­žno. Ta­da ni­je uva­že­na na­ša pri­mjed­ba. Ra­di se o is­toj imo­vi­ni i mo­ram re­ći da je vi­še ne­go čud­no ka­ko se raz­li­či­to tu­ma­či jed­na te ista stvar – re­kao je Ha­dži­be­ti.
Na za­htjev Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva iz Ul­ci­nja, ne­dav­no je po­če­lo sa­slu­ša­va­nje svje­do­ka u slu­ča­ju „Ki­no ba­šta”. Po­zi­vi za svje­do­če­nje u po­li­ci­ji upu­će­ni su po­je­di­nim od­bor­ni­ci­ma u ul­cinj­skom par­la­men­tu i ne­ka­da­šnjim ru­ko­vo­di­o­ci­ma ul­cinj­skog JP Cen­tar za kul­tu­ru, dok su ra­ni­je iz­ja­ve da­li ve­ći­na biv­ših čla­no­va Uprav­nog od­bo­ra te in­sti­tu­ci­je. Ki­no ba­šta na Pri­sta­nu je de­ce­ni­ja­ma bi­la u vla­sni­štvu Cen­tra za kul­tu­ru. Iz SNP-a je ne­dav­no na­ja­vlje­no da će ini­ci­ra­ti osni­va­nje skup­štin­skog ti­je­la ko­je bi se ba­vi­lo is­tra­gom ka­ko je Op­šti­na Ul­cinj osta­la bez mi­li­on­ski vri­jed­nog lo­ka­li­te­ta ne­ka­da­šnje ki­no ba­šte.M.K.

Izvor: DAN