Lamežević: Nefunkcionisanje vlasti u Ulcinju na štetu građana

December 6, 2015   | news

Fuad LamezevicNefunkcionisanje vladajuće koalicije u Ulcinju samo je potvrda da partije vlasti rade isključivo za lične uskopartijske interese, a ne za interese grada i građana, tvrdi predsjednik ulcinjskog Odbora Pozitivne Crne Gore Fuad Lamežević.

“Ponašanje političkih subjekata koji čine vlast u gradu je krajnje neodgovorno prema građanima, koji po logici stvari očekuju prosperitetniju budućnost kroz intenzivni i odgovorni rad i saradnju koalicionih partnera. Međutim, umjesto takvih očekivanja, Ulcinj je  dobio, od samog početka, nefunkcionalnu koaliciju, koja iščekuje dan kada će i kojoj od partija  DPS ponuditi pomoć da uz nju vlada gradom”, smatra Lamežević.

U Pozitivnoj smatraju da bi, da su vladajuće političke partije bile onoliko aktivne u ispunjavanju obaveza prema građanima i gradu, koliko su bile u razgovorima i pregovorima sa DPS radi očuvanja svojih pozicija i funkcija, Ulcinj umjesto najsiromašnije primorske opštine bio jedna od najbogatijih na crnogorskom primorju.

“Pozitivna Crna Gora poziva čelnike svih političkih partija da nađu rješenje za izlaz iz postojeće krize i da, bez obzira na to ko će u budućem periodu sjedjeti u foteljama gradonačelnika, predsjednika skupštine i njihovih saradnika, okončaju lošu praksu rukovođenja gradom, kako bi omogućili funkcionisanje opstinskih službi i konačno počeli da rješavaju  nagomilane socio-ekonomske probleme Ulcinjana”, zaključuje Lamežević.

Izvor: RTCG