Abazovic: Sjutra finalni dogovor o Lex specialisu? – Video

April 24, 2016   | news

Dritan-Abazoviq-Sjutra bi trebalo da bude posljednji sastanak vlasti i opozicije o Lex specialisu. Dritan Abazović iz URE očekuje konačno usaglašavanje jer, kako kaže za radio Antena M, u najnovijoj verziji, koja je spremna, nema većih problema i odstupanja.

Naredne sedmice, Sporazum o fer izborima konačno bi mogao biti potpisan. Dugo su predstavnici vlasti i opozicije pregovarali o tom dokumentu, a zatim o posebnom zakonu uz pomoć kojeg će Sporazum biti sproveden. Potpredsjednik URE Dritan Abazović nada se da će predstojeća sedmica biti dinamična i da će biti održana sjednica parlamenta na čijem dnevnom redu će se naći izmjene u Vladi, smjena predsjednika Skupštine i Lex specialis.

“Iako se to više puta najavljivalo, mislim da je sad Lex specialis došao do velikog finala. Očekujem da bi sjutra trebalo da održimo još jedan, finalni sastanak. Vjerujem da je već sve spremno jer nisam primjetio da u najnovijoj verziji, koja je spremna, ima nekih većih problema i odstupanja. Očekujem da bi nakon sjutrašnjeg sastanka, lex specialis mogao da se pusti u proceduru”, ističe Abazović za Antenu M.

Abazović je, međutim, oprezan jer ističe da su ranije termini više puta probijani. Kaže da bi valjalo ostaviti dozu rezerve i ovog puta jer je moguće da je neko tokom vikenda promijenio mišljenje što bi stvorilo novi problem u rokovima.

“Pozivam i apelujem da se sve riješi prije Vaskrsa i Prvomajskih praznika, kako bi dobili na dinamici da bi poslije praznika mogli da zasučemo rukave i konačno krenemo da radimo i unaprijeđemo izborni ambijent i povećamo povjerenje u izborni proces”, zaključio je Abazović.

Izvor: TVCG

http://www.rtcg.me/upload/boxFileData/2016/04/24/173112/2404dnevnik%202%20001-1.mp4