Put zatvoren za saobraćaj, na malu plažu samo pješice

June 27, 2016   | news

parking-pristan-ulcinjULCINj – Na osno­vu Za­ko­na o bez­bjed­no­sti sa­o­bra­ća­ja u ko­joj je pro­pi­sa­no da je­di­ni­ca lo­kal­ne upra­ve, ka­da vr­ši po­slo­ve iz sop­stve­ne nad­le­žno­sti, ure­đu­je re­žim sa­o­bra­ća­ja na pu­te­vi­ma i uli­ca­ma u na­se­lje­nim mje­sti­ma na svom pod­ruč­ju, lo­kal­na upra­va do­ni­je­la je Od­lu­ku o iz­mje­na­ma i do­pu­na­ma od­lu­ke o re­gu­li­sa­nju sa­o­bra­ća­ja na te­ri­to­ri­ji naj­ju­žni­je op­šti­ne, ko­jom će se u jed­nom bro­ju uli­ca u gra­du i na pe­ri­fe­ri­ji uve­sti no­va sa­o­braća­jna pra­vi­la.

Od­lu­kom se pred­vi­đa da se u vi­še uli­ca uve­de jed­no­smjer­ni tok kre­ta­nja vo­zi­la, za­bra­ni par­ki­ra­nje ili od­re­di pre­ci­zan broj par­king mje­sta za tak­si vo­zi­la. Ta­ko će ubu­du­će do 30. sep­tem­bra, u vre­me­nu od 20 do dva ča­sa uju­tru bi­ti za­bra­njen sa­o­bra­ćaj u uli­ci Ul­cinj­skih mo­re­plo­va­ca na Ma­loj pla­ži do pla­toa na ko­me se na­la­zio ho­tel „Ja­dran”.

Osim vo­zi­la jav­nih slu­žbi sa­o­bra­ćaj će bi­ti ogra­ni­čen i u vi­še uli­ca u grad­skom je­zgru, i to od 15. sep­tem­bra. U istom pe­ri­o­du, u vre­me­nu od 20 ča­so­va do dva ča­sa uju­tru, oba­ve­zan je smjer kre­ta­nja vo­zi­la od re­sto­ra­na „Ba­zar” pre­ma kru­žnom to­ku ka Tr­gu ma­sli­na. U lo­kal­noj upra­vi ka­žu da se raz­vo­jem gra­da i na­se­lja i ši­re­njem sa­o­bra­ćaj­ne mre­že u op­šti­ni, te od­re­đe­nim pro­ble­mi­ma ko­ji se po­ja­vlju­ju u to­ku tu­ri­stič­ke se­zo­ne, na­met­nu­la po­tre­ba za iz­mje­nom ne­kih do­sa­da­šnjih sa­o­bra­ćaj­nih rje­še­nja. M.K.

Izvor: DAN

1