Opština Ulcinj prati zabrinutosti građana

June 30, 2016   | news

Nazif-Cungu-shqetsimet e qytetareve-ulqinPredsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu sa saradnicima nastavljaju sa sastancima sa građanima i mjesnim zajednicama kako bi se detaljno upoznali sa situacijama kojima se oni susrijeću. Danas u kabinetu predsjednika prisutni su bili stanovnici naselja Đerane koi su zabrinuti i predstavili su aktuelnu problematiku sa kojom se susrijeću.

Zapravo njihovo pitanje je povezano sa načinom na kojem je JP za upravljanje morskim dobrom dalo pod zakup zemljište za formiranje parkinga koji se naplaćuje a time nije konsultovana mjesna zajednica i građani koji žive o obavljaju turističke djelatnosti u tom naselju. Građani smatraju da ne postoje uslovi za takvo postupanje i da proces može biti karakterizovan kao netransparentan. Predsjednik Cungu smatra da su zahtjevi građana osnovani te je tim putem kazao da će se Opština Ulcinj angažovati maksimalno u rješavanju njihovog problema.

Osim rukovodstva JP za upravljanje morskim dobrom, sa aktuelnom situacijom će biti upoznat i Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović od kojih će se tražiti da se nastala situacija riješi u dobrobit javnog interesa. Osim aktuelne problematike, na sastanku je bilo riječi i o drugim temama koje su vitalne za turističku sezonu.

Opštine Ulcinj