Sutra nastupaju na ‘’D’Olcinijumu’’ Kiko Navarro i Eddy Ramich

August 12, 2016   | news

after-beach-dolciniumBogat program žurki i nastupa u okviru sedmog festivala After Beach Parties se nastavlja i u petak, 12. avgusta kada će na kajt surf stanici ”D’Olcinijum” nastupiti ravno sa Palma de Majorke poznati i jedinstveni Kiko Navarro. Dan kasnije u subotu, 13. avgusta na istom mjestu nastupiće zagrebački Eddy Ramich.

Kiko Navarro počeo je karijeru DJ 1990. godine, kada je postao rezident “Club Luna” u Palmi de Majroka, Španija. Od tog trenutka, njegovo interesovanje za muziku doživljava radikalnu promjenu. Počinje miješanje muzičkih žanrova, proizvodnju i remiksovanje; što ga je dovelo  na sadašnju profesionalnu stanicu – DJ, producent i remikser.

U svojim muzičkim opusima on kombinuje spektar muzičkih pravaca, oslanjaući se na house žanr, spajajući neka poptunonova izdanja sa scene Njujorka, Čikaga, Velike Britanije sa old school plesnim klaisicima. Navarrova misija na nastupima ogleda se u jednostavnoj paroli ‘’ljudi ne smiju prestati da plešu’’. Radio je remikse za imena poput Kerri Chandler, Spen, DJ Fudge i za mnoge druge. Trenutno nastupa širom Evrope, tako da je velika čast što je našao slobodno vrijeme da nastupi ove godine na ‘’D’Olcinijumu’’ u najprometnijem mjesecu

Zagrebački DJ i producent Eddy Ramich sa bogatim muzičkim obrazovanjem dao je značajan doprinos razvijanju međunarodne i regionalne DJ scene, što ga čini jednom od ključnih figura u centralnoj, istočnoj I južnoevropskoj dens sceni. Karijeru zapolinje još devedesetih, kao jedini predstavnik sa hrvatske scene koji je promovisao kombinaciju house muzike i džeza. Važi za jednog od umjetnika koji insistira na svježini zvuka, istraživača novih muzičkih pravaca. Jedan je od osnivača muzičkog radija ‘’808’’, pa se pored svoje krijere DJ-a i producenta bavi i radijskim poslom autora i voditelja muzičkih emisija. Nastupao je sa najznačajnim imenima poput Gilles Peterson, 4Hero, Carl Craig, IG Culture, Theo Parrish, Martyn itd.

Njegov nastup će početi u petak, 12. avgusta poslije 16 časova, ulaz besplatan.

Izvor: event.its.me