U Ulcinj talas divlje gradnje, Cungu najavljuje rigorozne mjere protiv divlje gradnje

December 24, 2016   | news

Në Ulqin-shemben ndertimet pa lejeNa inicijativu predsjednika Opštine Ulcinj, Nazifa Cungua održan je sastanak u čijem je fokusu bila nelegalna gradnja na teritoriji opštine Ulcinj.

Ovaj fenomen se iz godine u godinu ponavlja, i treba hitno preduzeti mjere u cilju njegovog stavljanja u zakonske okvire, rekla je potpredsjednica Opštine, Hadidža Đoni. Pomoćnica direktora u Upravi za inspekcijske polove, Biljana Jakić je konstatovala da je ova pojava rezultat nepostojanja planskih dokumenata. Zakon o legalizaciji objekata, čija primjena počinje u martu naredne godine, ima za cilj da divlju gradnju stavi pod kontrolu – dodala je ona

Sličnog mišljenja je i inspektor Hajredin Osmanović, koji je naglasion da je ova pojava najizraženija u Štoju, za koji ne postoje odgovarajući planski dokumenti.

Učesnici sastanka instistirali su na aktivnijoj i tješnjijoj saradnji organa lokalne samouprave, Uprava za inspekcijske poslove, Uprave policije, Tužilaštva i sudova.

Takođe je konstatovano da je divlja gradnja prisutna i u zonama koje su pokrivene planovima, kao i u zoni Morskog dobra.