Francuzi zainteresovani za Veliku plažu + Foto

January 18, 2017   | news

Francuzi zainteresovani za Veliku plazu-UlcinjPredsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu primio je investitore iz Francuske Francois Fontes iz grupacije Hugar, Jean Marie Leygue iz GGL grupacije i Thierry Aznar iz Helenis kompanije. Sa gostima iz Francuske bili su i predsjednik Fondacije Petrović Njegoš, princ Nikola Petrović sa saradnicima, generalni direktor Direktorijata za upravljanje turističkom destinacijom Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore, Marko Petričević, kao i predstavnici firme InverAqua sa Cetinja.

Gostima su prezentirani podaci o investicionoj klimi u Crnoj Gori i podsticaji koji su na raspolaganju investitorima ukoliko se odluče da investiraju, kao i nekoliko konkretnih mogućnosti za investiranje u opštini Ulcinj, sa posebnim naglaskom na lokalitet Velike plaže i hotele koji se tamo planiraju.

Hugar je francuska kompanija sa sjedištem u Monpeljeu, koja se bavi razvojem nekretnina i hoteljerstvom. Ima godišnji obrt od 184 miliona eura i zapošljava 235 radnika raznih ekspertskih profila. GGL je takođe francuska kompanija koja se bavi arhitekturom i koja je dobitnik više renomiranih nagrada iz ove oblasti. Helenis grupa takođe ima sjedište u francuskom Monpeljeu i bavi se dizajniranjem i izgradnjom turističkih rizorta i apartmanskih naselja.