Cane Tulic ne zaboravlja svoj rodni grad Ulcinj

March 15, 2017   | Anketë / Anketa

Uobičajena slika na Pristanu vikendom. Mnogo mladih ali, poneko i od starijih koristi prve lijepe, rekao bih prolećne dane. Doduše, većina njih silazi automobilima, tako da se nepotrebno stvaraju velike kolone, čak i na samoj promenadi.
Možda bi nadležni organi mogli da razmišljaju o zabrani silaska automobilima do Male plaže i Pristana. Na “Ploči” ima sasvim dovolljno mjesta za one, koji baš moraju da sjedaju u automobile. Time bi se Pristan i ovaj dio grada oslobodio automobila, motora i raznih “silnih” džipova, za sve one koji žele da se prošetaju, i koji žele da vide i da budu viđeni, ali i za majke sa djecom i ostale.
No, jučer je na Pristanu iznenada došao i naš poznati sugrađanin, humanista i ljekar prof. dr. Cane TULIĆ, čovjek koji nikad nije zaboravio svoj grad i svoje prijatelje, bez obzira što godinama živi i radi u Beogradu. Čini mi se da ovom vrsnom stručnjaku Mala plaža, Pristan i Stari grad kad god ih posjeti ili vidi na fotografijama, daje novu inspiraciju za svoje naučne radove, ali i snagu da pomogne svima onima kojima je njegova pomoć i te kako potrebna i dragocjena.
Naravno, svi mi koji smo se našli tu, iskoristili smo priliku da se fotografišemo i da ga makar malo podsjetimo na prošla vremena.

Ismet Karamanaga Facebook