Novi lider URE Dritan Abazovic + Foto

April 11, 2017   | news

Dritan Abazoviq lider i ri i URA-së në Mal të Zi10.04.2017
Dritan ABAZOVIĆ
Jučer je u prelijepom i svečanom ambijentu u staroj zgradi Vlade, održana druga redovna Konvencija Građanskog pokreta URE. Na ovoj svečanoj Konvenciji bila je i inauguralcija Dritana ABAZOVIĆA u prvog čovjeka ovog pokreta. Njen doskorašnji predsjednik gospodin Rakčević, jedan od vodećih političara iz naše novije istorije odlučio je da prepusti kormilo mlađima, na čelu sa Dritanom. Njegova rečenica ”Dritane preuzmi štafetu, ja sam je dovoljno nosio dvije godine” bila je siže ove Konvencije. Po prvi put se na čelu jedne građanske partije danas nalazi jedan pripadnik manjine, ovoga puta naše albanske, i to mora biti korak bliže ka izgradnji jedne prave demokratije, Države građana Republike Crne Gore.
Dritan je izrastao u vrsnog političara, evropskog formata, i čini mi se da se polako obistinjuje ona moja tvrdnja iz vremena “nesuglasica” sa bivšim premijerom, kada sam ja napisao želeći da smirim tenzije, da je možda uvrijedio svog budućeg nasljednika. Dritan je na tom putu, u tome nema sumnje. Izvanredan politikolog i kosmopolita, načitan , vrstan orator i analitičar stanja u našoj politici, građanski orijentisan, skroman i vaspitan momak, ljubimac i idol mladih, ne samo Ulcinja. A ima samo 31 godinu.
Ovacije svih prisutnih delegata, gostiju, diplomatskog kora, medija, NVO sektora i svih prisutnih su bile inspirativne i za samog Dritana, koji je u svom govoru zaista briljirao i bio u svom elementu. Poziv na dijalog sa opozicijom bez obzira na programske razlike, i mnogo drugih poruka građanima ne samo svoje partije, već i svima ostalima, i sve to za smjenu aktuelne vlasti.
Bio sam pozvan kao gost i moram priznati da sam se lijepo osjećao , tim vise što je on ljubimac mladih ali i starijih građana Ulcinja. Njegov meteorski uspjeh je velika radost ali, i nada za sve dobronamjerne građane Ulcinja, posebno za njegovu porodicu koja je bila prisutna na inauguraciji, i sasvim sam siguran da je i plemeniti duh njegovog rahmetli oca, velikog turističkog radnika i vizionara Džoa ABAZOVIĆA jučer bio prisutan u velikoj Sali stare Vlade.
Na samom kraju, imao sam jednu malu primjedbu koju sam i prenio organizatorima. Mislim da su ipak trebali dozvoliti da neki gosti pozdrave skup, posebno neko iz njegovog Ulcinja.

Ismet Karamanaga Facebook