Završena manifestacija “Svi za turizam 2017” Ulcinj

May 8, 2017   | news

Završena manifestacija Svi za Turizam

 

Glamurom modne revije i umjetničkim djelima poznatih umjetnika iz raznih dijelova svijeta završena je još jedna manifestacija kojom je Turistička Organizacija Ulcinj zvanično otvorila ljetnju turističku sezonu za 2017.godinu. Manifestacija “Svi za turizam” koja se održava dugi niz godina, okupila je ove godine umjetnike, pjevače, slikare, modne dizajnere i ostale na jednom mjestu, koji su svi zajedno sačinili ovu manifestaciju nesvakidašnjim događajem u našem gradu.

Sajmom domaće radinosti na kojem je svoje radove izložilo preko 70 izlagača iz svih krajeva Crne Gore i koncertom povodom međunarodnog dana plesa na Maloj plaži počela je ova manifestacija koja je trajala nekoliko dana.

03.maja, po prvi put Turistička Organizacija Ulcinj je organizovala simpozijum “Servantes kroz vrijeme”, simpozijum o mogućnosti boravka slavnog španskog pisca Miguela de Servantesa u našem Starom gradu. Na panelu su govorili Ertugul Onalp iz Turske, Jolanda Bestiero de la Fuente iz Španije, Daniel Sesilia takođe iz Španije kao i profesori Ruzhdi Ushaku i Ismet Karamanaga iz Ulcinja. Uz prisustvo takođe biranih naučnika i poznavalaca života i djela slavnog pisca diskutovalo se o mogućnostima boravka Servantesa kod nas. Ova kako kažu ili legenda ili istinita priča zadnjih godina sve više i više dobija na značaju, a naravno mi kao Turistička Organizacija i grad Ulcinj pokušaćemo da je podignemo na veći nivo kako bi svima nama postala inspiracija za mnoge aktivnosti.

04 i 05.maja, održan je “Međunarodni festival starogradske muzike”, na kojem su nastupali klape iz Turske, Peći, Gnjilana, Podgorice, Budve, Kotora, Bara ali i Ulcinja. Svi oni koji su bili prisutni mogli su da uživaju u zvucima ove predivne muzike ali i prisjećati se uz nekoliko snimaka radu naših klapa i grupa po kojima je Ulcinj itekako bio poznat. Odala se čast i onima koji nisu više sa nama i koji su doprinjeli radu ovih klapa ali i veliki pozdrav i drugim članovima koji su sa nostalgijom pratili ovaj festival.

06.maja, među drevne zidine Starog grada održana je “Modna revija – Fashion night”. Kombinacija mladosti, ljepote, talenta i glamura te večeri je pokazala da su naša očekivanja bila opravdana i da je naš trud da se nešto uradi za naš grad isplatio. Sa mnogo ljubavi uspjeli smo da Ulcinj postavimo na mapi svjestkih događaja i manifestacija.

07.maja takođe u muzeju u Starom gradu, održana je Izložba poznatih slikara iz Crne Gore, Brazila, Palestine, Kine, Njemacke,Engleske, Rusije, Slovenije, Hrvatske, Bosne, Makedonije, Srbija, Kosova I Albanije.

Turistička Organizacija Ulcinj i direktor Mr Fuad Hadžibeti se zahvaljuje svima koji su učestvovali u organizovanju svih ovih aktivnosti i time doprinjeli boljoj promociji turističke ponude grada i na jako lijep način otvorili ovogodišnju sezonu za koju se nadamo da će biti uspješna i berićetna.