Konačno riješeno snabdjevanje vodom Ulcinja ove sezone

May 25, 2017   | news

Danas je svečano izvršena primopredaja donacije Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj – TIKA ulcinjskom „Vodovodu i Kanalizaciji“. U pitanju je horizontalna samousisna centrifugalna pumpa za vodu kapaciteta 35 litara u sekundi, koja je montirana kod izvošta Klezna.

Tom prilikom prisutnima su se obratili predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu i koordinator TIKE Ahmet Altun.

Predsjednik Cungu se zahvalio Turskoj agenciji za međunarodnu saradnju i razvoj na ovoj i svim drugim donacijama koje je TIKA, od početka svog djelovanja u Crnoj Gori, dala opštini Ulcinj. „Izvorište Klezna spada u jedno od najznačajnih izvorišta za snabdjevanje grada vodom, a pogotovo tokom ljetnje sezone kada je potreba za vodom nekoliko puta veća nego u zimskom periodu i kada kapacitet kraških izvorišta pada na hidrološki minimun. Na ovom postrojenju nije ulagano 40 godina, pa je zbog čestih ispada, zbog dotrajalosti pumpnih agregata, dolazilo do neredovnog vodosnabdjevanja samog centra grada. Nova pumpa obezbijediće poboljšanje vodosnabdjevanja i pogonsku sigurnost samog izvorišta“ – kazao je predsjednik Cungu.

Predsjednik Cungu se takođe zahvalio TIKI na investicijama koje su u toku – restauraciji Namazjah Džamije i Pašinog hamama.

Koordinator TIKE Ahmet Altun je rekao da će TIKA nastaviti da podržava projekte koje Opština Ulcinj i druge opštine u Crnoj Gori kandiduju.

Primopredaji donacije prisutvovao je i ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip. Vrijednost pumpe za vodu je 20.000 eura.