Više poseta turista u Ulcinju nego prošle godine – Video

June 21, 2017   | Ngjarjet - Events

Posjeta ulcinjskoj rivijeri nešto je bolja od prošlogodišnje. U lokalnoj Turističkoj organizaciji kažu da imaju bogatu i raznovrsnu ponudu. Turisti koji trentno borave u tom gradu su iz zemalja regiona, Evrope, a u objektima HTP Ulcinjska rivijera, znatan je broj gostiju iz Rusije.

Daleko od ulične buke i gradske vreve, ulcinjska Ada Bojana je mjesto u koje se posjetilac obično zaljubi pri prvom dolasku, kažu naši sagovornici.

Jedan od najzanimljivijih sadržaja na Adi je kajtovanje, a ulcinjske plaže su bezbjedna mjesta za bavljenje tim sportom.

Iz godne u godinu, zaintesovanih je sve više, kaže jedan od instruktora.

Ulcinj ove turistike sezone nudi smještaj u sedamdesetak mini hotela, kapaciteta od 50 – 100 ležajeva. Ulcinjska rivijera  bogata je i drugim sadržajima, kažu u Turističkoj organizaciji, uz napomenu da je  trenutno najviše gostiju iz Češke i Mađarske.

“Već od 25. očekujemo povećanje broja gostiju iz regiona, Bosne, Kosova i Srbije i jedan dobar dio iz Njemačke i Austrije”, kaže direktor TO Ulcinj Fuad Hadžibeti.

U HTP “Ulcinjska rivijera” kažu da imaju duplo više gostiju nego prošle godine. Turista ima iz svih zemalja regiona i Evrope.

“Mi smo dobili tri puta više Rusa i to u pravo vrijeme u predsezoni i možemo da kažemo da smo u potpunosti zadovolnji”, kaže izvršni direktor HTP Ulcinjska rivijera Radomir Mikan Zec.

U Ulcinju će krajem mjeseca biti organizovan Festival foklora sa oko 500 učesnika, kao i tradicionalni festival “Soul to soul”. Organizatori najavljuju dobar provod i očekuju veliki broj posjetilaca.

Izvor: RTCG

http://www.rtcg.me/upload/boxFileData/2017/06/21/234467/Ulcinj.mp4