URA “Mediteranu”: Srecna sezona, ali izvrsite vase obaveze

July 2, 2017   | news

Saopštenje za javnost Opštinskog odbora Građanskog pokreta Ulcinj, prenosi portal Ul.info.

Kao odgovoran politički subjekt, u Ulcinju i u Crnoj Gori, GP URA se uvijek bavio i baviće se privatizacionim temama. To nam nameće realnost, jer je privatizacioni proces u našoj opštini bio neuspješan što znači da ima više nagativnih posljedica nego pozitivnih, bilo da se radi o privatizacijama u hotelskoj industriji, proizvodnji soli, tepiha ili u drugim djelatnostima.

Nama je žao što smo danas postali jedina partija koja se bavi neuspješnim privatizacijama u našoj opstini, ali to više govori o drugima nego o nama.

Razlog što smo pomenuli hotel “Mediteran” u našem saopštenju, a ne, kako ste Vi tvrdili, stavili u isti koš sa hotelima koji su srušeni, jeste taj da prilikom kupovine pomenutog hotela obaveze kupca odnosno firme DOO “Bećović Menagment” su bile da se hotel renovira i prosiri na nivo od 4-5 ***** u roku od tri godine, što do danas nije uradjeno. Jedan od razloga jeste i taj da Opština Ulcinj još nije usvojila planski dokument za Vašu lokaciju odnosno UP “Mediteran” za što ste i akontativno platili komunalije.

Ovom prilikom priznajemo da i pored našeg insistiranja da se taj planski dokumenat što prije usvoji to do dan-danas nije uradjeno iz nama neobjašnjivih političkih razloga. Saglasni smo da su Vaša firma i hotel vanpolitička opcija, ali i mi i Vi snosimo negativne posljedice što urbanistički plan za Vašu lokaciju, ali i što ostale lokacije godinama šetaju od ormara do ormara ili od kancelarije do kancelarije što znači da životna pitanja u našoj opštini postaju dio političkih igara odredjenih političkih partija.

Rado bi smo bili Vaši gosti i rado ćemo biti opet i u nadi da što prije budete u mogućnosti da izvršite Vaše preuzete obaveze kako biste unaprijedili hotelsku ponudu našeg grada.

Takodje, želimo Vam uspješnu turističku sezonu.