Anketë / Anketa

Newly discovered active fault building new Dalmatian Islands off Croatian coast
This old fortress in Dubrovnik sits on top of an Eocene thrust fault which is visible in the photo. The newly discovered active thrust fault lies not far offshore. Click here for more information. A newly identified fault that runs under the Adriatic Sea is actively building more of the famously beautiful Dalmatian Islands and Dinaride Mountains of Croatia, according to a new research report. Geologists had previously believed that the Dalmatian Islands and the Dinaride Mountains had stopped growing 20 to 30 million... Vazhdo

January 25, 2008  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Newly discovered active fault building new Dalmatian Islands off Croatian coast
Tags:

Qëndrimi i bashkësive joshqiptare dhe joserbe ndaj statusit të ardhshëm të Kosovës
Boshnjakët, turqit dhe romët për pavarësi Realiteti i situatës kosovare pas luftës këtu është faktori vendimtar për mosekzistimin e mendimit alternativ të këtyre pakicave lidhur me statusin e Kosovës. Këtë përcaktim gjithësesi duhet vështruar edhe në kontekstin më të gjerë. Me këtë rast, në radhë të parë duhet marrë parasysh dëshirën e Vazhdo  Vazhdo

January 21, 2008  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Qëndrimi i bashkësive joshqiptare dhe joserbe ndaj statusit të ardhshëm të Kosovës
Tags:

Shqiptarët në Mal të Zi në vitin 2007
Pa një vizion për të ardhmen Në Republikën e Malit të Zi forcat politike shqiptare dëshmuan edhe në vitin që lamë pas mungesën e një vizioni për të ardhmen, bazuar në bashkëpunimin ndërmjet tyre. Vihet re se shqiptarët në këtë republikë, për arsyen e përçarjes që mbizotëron në forcat politike Vazhdo  Vazhdo

January 14, 2008  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Shqiptarët në Mal të Zi në vitin 2007
Tags: , , , , , , , , , , ,

Pabarazia gjuhësore e shqiptarëve në Mal të Zi
Pabarazia gjuhësore e shqiptarëve në Mal të Zi Kjo nuk është çështje partiake dhe private, por ekskluzive kombëtare. Dhe ata të cilët nuk patën guxim që këtë çështje për vite të tëra ta vënë në rendin e ditës të pushtetit lokal, nuk kanë të drejtë morale të premtojnë se në të ardhmen do të punojnë në këtë drejtim, sepse kësaj propagande parazgjedhore nuk i beson më Vazhdo  Vazhdo

January 6, 2008  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Pabarazia gjuhësore e shqiptarëve në Mal të Zi
Tags: , , , , , , , , , , , ,

HTP Ulcinjska rivijera u ste?aju – nikada nije bolje poslovala
Turisti?ka sezona u hotelima Hotelsko turisti?kog preduze?a Ulcinjska rivijera još uvijek traje. U tom preduze?u, ne pamte, kada su njihovi objekti poslovali u oktobru, a pogotovo u novembru, što je slu?aj ove godine. Ste?ajni upravnik HTP Ulcinjska rivijera Vazhdo  Vazhdo
Mali i Zi, Ekspertet e shohin te rrezikuar gjuhen shqipe
Kryetari i Shoqates joqeveritare “Dialog”, Haxhi Shabani ka vene ne alarm autoritetet e Podgorices por edhe strukturat nderkombetare per rrezikimin e gjuhes shqipe ne Mal te Zi.Haxhi Shabani, njeri nder ekspertet me te njohur te gjuhes shqipe ne Mal te Zi, duke prezantuar librin e tij te posabotuar ”Rrezikimi i gjuhes shqipe”, ka paralajmeruar autoritetet e Podgorices por edhe strukturat nderkombetare per rrezikimin e gjuhes shqipe ne Mal te Zi.Shabani beri te ditur per KosovaLive se motivi kryesor qe e ka shtyre ate te merret... Vazhdo

January 2, 2008  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Mali i Zi, Ekspertet e shohin te rrezikuar gjuhen shqipe
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Qasje
A ka shpresë për ne? “Çka është ajo me të cilën e kemi borxhuar ne botën?” Cili është imazhi ynë pozitiv në botë? Special, i yni, i shqiptarëve në Mal të Zi. Gjithmonë, dikush tjetër, na e ka fajin. Nëse do tzi kthehemi shembullit të përmendur të Italisë”, konstatojmë me ofshamë që do të duhej të na Vazhdo  Vazhdo

January 2, 2008  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Qasje
Tags: , , , , , , , , ,

U bën 9 vite pa motren tonë Tranajfile Buriqin
E kobshme ishte ajo ditë dhjetori që na ndau fizikisht nga ti, duke hapur një plagë të pashërueshme në zemrat tona. O Zot, u bën 9 vite, sa 1 shekull, dhembje e pikëllim në zemrat tona. Asnjëherë nuk u pajtuam se ti nuk je më në mesin tonë. Pesha e dhembjes dhe malli për ty na rëndojnë çdo ditë e më shumë. Vdekja jote na i theu zemrat, na i lëndoi shpirtrat dhe çdo dhjetor që vjen sjell përkujtimin për ty. Ditët po kalojnë e malli për ty veç po rritet. Gjithmonë do të jesh në mesin tonë. Paqja dhe mëshira... Vazhdo

January 2, 2008  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on U bën 9 vite pa motren tonë Tranajfile Buriqin
Tags:

Page 36 of 36« First...1020...3233343536